img_1_1495162029_0297290fdf118492b7a9343545209b40
V zraku · tehnologija · gadgeti

Nezadržno se bližajo časi ležanja na plaži, kampiranja, skakanja v vodo in ostalega, kar spada med morske dogodivščine. Če ste radi v vodi in imate v sebi nekaj raziskovalnega duha, pa vam letošnje poletje prinaša izjemno zabavno napravico Biki, prvo bionično podvodno kamero na svetu. Poglejmo si jo podrobneje!

Biki je opremljena s 4K-kamero, s katero boste podvodni svet lahko posneli pri ultravisoki ločljivosti. Ampak to ni tisto, kar Biki dela drugačno. Z bionično tehnologijo se namreč tovrstne napravice še niso srečale – do zdaj. Robofish, kot ji tudi rečejo, plava s hitrostjo 0,5 m/s in gre z vami lahko celo do 60 m globoko. Vgrajeni infrardeči senzorji zaznavajo bližnje predmete, tako da se jim Biki lahko spretno izogiba, GPS-modul pa ves čas določa njeno lokacijo in ji pomaga na poti nazaj. Morske globine so tiho okolje in ne bi bilo prav, da bi ga vznemirjali po nepotrebnem, zato Biki plava z glasnostjo zgolj 55 decibelov. Upravljanje oz. navigiranje je precej preprosto, saj potrebujete le mobilni telefon in aplikacijo.

PREBERITE ŠE: GOPRO HERO5 – VODOODPORNA ŠPORTNA KAMERA, KI UBOGA GLASOVNE UKAZE

No, in ko imate narejene spektakularne posnetke morskih globin, se spodobi, da jih delite tudi z nami. Prek povezave  Wifi to lahko tudi storite. Za Biki trenutno zbirajo sredstva na platformi za množično sofinanciranje Kickstarter.

Galerija slik: Podvodni dron Biki

Podvodni dron BikiOdpri galerijo
1000-500-citymagazine-cover Kamera Garmin Virb 360 – edinstvena v svojem razredu cover-fasetolink Fasetto Link ali kako spraviti 2 TB podatkov v dlan 1000-500-citymagazine-cover To je najmanjši dron s kamero 1000-500-citymagazine-cover Olympus Tough! TG-5, fotoaparat Chucka Norrisa · · ·