Fuzija obrazov
V zraku · buzz buzz

Pedro Berg Johnsen ima nenavadnega konjička. V prostem času namreč združuje obraze zvezdnikov in ustvarja portrete oseb, ki pa v resnici ne obstajajo, čeprav v njih prepoznamo obrazne poteze slavnih. Vas zanima kakšen hibrid nastane, ko združite obraza pevke Taylor Switf in igralke Emme Watson, igralk Megan Fox in Angelina Jolie ter igralcev Arnolda Schwarzeneggerja in Colina Farrella?

Norvežan Pedro Berg Johnsen je ustvaril zanimive portrete zveznikov, ki v resnici ne obstajajo, čeprav bi prisegli, da so resnični. S pomočjo brezplačnega programa SqilzMorph je namreč združil obraze različnih zvezdnikov in ustvaril hibridne posnetke. Zato, če se vam zdi, da je na zgornji fotografiji Taylor Swift, poglejte še enkrat. Gre za foto manipulacijo in spojitev obraza omenjene pevke in igralke iz sage o Harry Potterju, Emme Watson. A Pedro obrazne poteze združuje tako prefinjeno, da so razlike komajda opazne in jih zaznamo šele ko pogledamo od bliže. Se je fuzijski portret Megan Fox in Angeline Jolie vrgel bolj ”po” prvi ali drugi?

PREBERITE ŠE: Lepota – je to najlepši ženski obraz?

Preverite še druge zanimive kombinacije. Bi brez opisa prepoznali oba obraza, ki stojita za hibridnim portretom?

Arnold Schwarzenegger + Colin FarrellOdpri galerijo
V divjini Finske se je razvilo nenavadno prijateljstvo med samico volka in samcem medveda. Finski fotograf dokumentiral nenavadno prijateljstvo, ki sta ga med seboj spletla volk in medved PicMonkey Collage1 Revolucija v postelji – kondomi, na katere smo čakali celo življenje Kako ljudje nazdravljajo po svetu? Kakšni so rituali nazdravljanja po svetu in kakšne tuje ustreznice našemu ‘Na zdravje’? Svetovni dan slonov Obeležen Svetovni dan slonov s čudovitimi fotografijami največjih kopenskih živali ·