Recept za puding iz lubenice
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Ste že pokusili puding iz lubenice? Ne? Potem ne veste, kaj zamujate! Če se ne morete odločiti med pudingom in lubenico, se vam od zdaj ne bo več treba odločiti za eno ali drugo, saj v tem receptu združite oboje in dobite osvežilno ter lahko sladico, ki je kot nalašč za vroče poletne dni.

Puding iz lubenice je sladica, kot ustvarjena za poletje. Ne le, ker je osvežilna, pač pa tudi, ker je nizkokalorična in boste zanjo vedno našli prostor v želodčku, četudi se boste pred tem še tako najedli.

PREBERITE ŠE: Recept: bezgova marmelada iz bezgovega cvetja

Puding iz lubenice je zelo preprost za pripravo, zanj boste potrebovali le nekaj minut in malo sestavin.

Recept za puding iz lubenice:

Sestavine za puding iz lubenice (za 4 osebe):

  • 1 kg lubenice
  • 1 žlica nerafiniranega sladkorja
  • 1 limona
  • 1 vaniljev prašek za puding (ali toliko škroba)
  • 1,5 dcl vode
  • meta (po želji)

Postopek priprave pudinga iz lubenice:
Lubenici odstranimo semena in meso pretlačimo. Najbolje je to storiti s paličnim mešalnikom. V kozici razžvrkljamo vaniljev prašek, sladkor in limonin sok ter dodamo lubenico in vodo. Vse skupaj postavimo na štedilnik, kjer mora puding nežno vreti okoli dve minuti. Nato ga prelijemo v skodelice in postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi. Postrežemo hladnega in okrašenega s svežimi koščki lubenice, ki smo jih aromatizirali s sesekljano meto. Pa dober tek!

Videorecept za puding iz lubenice:

Bezgova marmelada iz bezgovih cvetov Recept: bezgova marmelada iz bezgovega cvetja Recepti s pivom Recepti s pivom – kuhanje s pivom Recept za kapučino z Nutello Recept: Kapučino z Nutello Recet za bananine jogurtove lučke Recept: Bananine jogurtove lučke – zdrav domači sladoled · · · · ·