nutellasagna
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Po Nutellamisuju, tiramisuju z Nutello, sledi še ena poslastica! Nutellasagna je dekadentna sladica, preprosta za pripravo, a tako, tako zelo dobra!

Ste pripravljeni še na eno ‘dozo’ slastne Nutelle? Potem hitro berite dalje, saj ‘nutellaholike’ čaka pravi raj! Tukaj je recept za Nutellasagno, lazanjo z Nutello in penicami.

PREBERITE ŠE: Recept: Nutellamisu, tiramisu z Nutello

Sestavine za Nutellasagno, lazanjo iz Nutelle:

  • 2 jedilni čokoladi
  • 3 skodelice penic (marshmallows)
  • 32 ‘digestive’ piškotov ali graham krekerjev (veljajo katerikoli lažje prebavljivi piškoti)
  • 1 lonček Nutelle

Priprava Nutellasagne, lazanje iz Nutelle:

Nekaj Nutelle nanesite na vsak piškot. V pekač položite prvi sloj piškotov z Nutello. Postopek ponovite tako, da so deli namazani z Nutello obrnjeni drug proti drugemu. Prek piškotov nato položite 2 jedilni čokoladi, prek teh pa še en sloj piškotov z Nutello. Potresite s penicami. Pecite na 170 stopinjah Celzija tako dolgo, da so penice popolnoma stopljene in na vrhu rahlo rjave. Nutellasagna se odlično poda k sladoledu! Pa dober tek!

Pripravo Nutellasagne si lahko ogledate tudi v priloženem videu:


maxresdefault Recept, ki si ga zapiši: puhasti žepki iz palačink z Nutello Žepki z Nutello. Recept – krhki žepki z Nutello Zebra-Cheesecake-low-carb-angeschnitten Recept: okusen ‘fitnes’ cheesecake brez moke in sladkorja Recept - čokoladne tablice z arašidovim maslom Recept: čokoladne tablice z arašidovim maslom brez peke · · · · · · ·