Screen Shot 2019-02-14 at 11.40.31 copy
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Zakaj letos ne bi pustnih krofov pripravili s priljubljenim lešnikovim namazom, Nutello? Brez dvoma so zelo slastni. V nadaljevanju si preberite, kako se pripravijo pustni krofi z Nutello.

So se na vašem jedilniku že kdaj znašli pustni krofi z Nutello? Ne? Potem je skrajni čas, da jih letos poskusite.

Sestavine

  • 1 dl mleka
  • 600 g pšenične bele moke
  • 2 žlici belega sladkorja
  • 2 žlici masla
  • 1 jajce
  • 3 žlice kvasa
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • sončnično olje
  • sladkor v prahu
  • Nutella

Priprava

V posodi zmešate zmehčano maslo, sladkor in mlačno mleko, mešanici pa dodate 300 gramov moke. Preostalo moko daste v drugo posodo in ji primešate kvas. Nato oboje zmešate skušaj ter dodate še vaniljev ekstrakt in jajce. Prilijete 1 deciliter mlačne vode in dobro pregnetete, da dobite gladko testo. Preden ga pustite na toplem vzhajati dve uri, ga premažete še s kapljico olja. Po pretečenem času ga pregnetete in pustite vzhajati še eno uro. Po 60 minutah ga razvaljate na en centimeter in iz testa izrežete deset krogov, ki jih pustite vzhajati eno uro. Potem olje segrejete na 180 stopinj Celzija in v njem (v fritezi) ocvrete krofe. Na vsaki strani jih pečete nekje 2 minuti. Ko se ohladijo, s pomočjo brizgalke vanje vbrizgate še Nutello. Sledi le še posip s sladkorjem v prahu in krofi so pripravljeni. Pa dober tek!


shutterstock_221167516 Recept: ocvrt polnjen francoski opečenec, zajtrk, ki ga boste oboževali shutterstock_134030735 Recept: čokoladna torta brez moke iz treh sestavin shutterstock_1160031550 To ni navaden smuti: zakaj je pol sveta ponorelo za zajtrkom v kozarcu? shutterstock_764203990 (1) Recept: super bananin cheesecake, narejen v 20 minutah · · · ·