cover-renault-zoe
Utrip mesta · mobilno

Na ulicah slovenskih mest bo od letošnje pomladi dalje mogoče opaziti električna vozila Renault za brezogljično mobilnost. Super, kajne?!

Renault danes ponuja tri električna vozila, ki vsako v svojem segmentu izpolnjuje potrebe kupcev po čisti, tihi in okolju prijazni vožnji v mestnem in primestnem prometu. Avtomobila Renault Twizy in ZOE, ki sta bila razvita kot izključno električni vozili, sta svojo oblikovalsko naprednost dokazala tudi s prejemom nagrade “Red Dot Product Design Award“. Priznamo, zares sta lepa!

Zabavno mestno vozilo Renault Twizy je inovativen štirikolesnik in dvosed, ki je svet urbane mobilnosti prevetril s svojo predrznostjo in oblikovnimi presežki. Srečamo ga v vseh svetovnih metropolah, kjer že uspešno nadomešča motorna kolesa in skuterje. V njem diha slovensko srce, saj je motor plod znanja slovenskega podjetja Letrika. Z njim bomo “brzeli” do 80 km/h in prevozili med 50 in 100 kilometri. Drugačno, urbano … zabavno!
Test: Renault Twizy

TwizyOdpri galerijo

Zastavonoša električne mobilnosti omenjene znamke je avtomobil Renault ZOE. Avtomobil, ki je bil razvit z mislijo na električno mobilnost ter vmeščanjem vseh inovacij in tehnoloških
patentov. Prav zaradi tega vozilo Renault ZOE ponosno nosi svetovni rekord s področja električne mobilnosti o prevoženi razdalji v 24 urah, ki znaša 1.618 kilometrov. To mu omogoča posebni sistem hitrega polnjenja baterij, ko baterija doseže 80 odstotkov zmogljivosti v prej kot 30 minutah. S polno baterijo lahko v urbanem mestnem ciklu prevozimo nekje med 100 in 150 kilometri. Zelo urbano, zelo “kul”
Test: Renault ZOE

Renault ZOE Odpri galerijo

Bi radi dostavljali na najbolj “zelen” način? Avtomobil znamke Renault Kangoo Z.E. predstavlja uspešno serijsko predelavo priljubljenega dostavnega vozila v avto, ki podjetnikom in obrtnikom omogoča okolju prijazno dostavo blaga po mestih, tudi tja, kamor običajna vozila dostopa nimajo. Kot zanimivost omenimo še, da je Renault posebej prirejeno izvedenko znamke Kangoo Z.E. pripravil za prevoz papeža.

ZOEOdpri galerijo
EO Smart 2 - pametni avto, ki lahko zasuka svoja kolesa za 90 stopinj. EO Smart 2 ali bočnemu parkiranja so šteti dnevi – pametni avto, ki zna voziti vstran Peugeot Vision Gran Turismo Virtualni Peugeot Vision Gran Turismo Dodge Viper ACR 2016 Novi Dodge Viper ACR – najbolj ekstremni dirkalnik za običajno cesto Otium SoftRack je prenosni strešni prtljažnik, ki se prileže na streho vsakega avtomobila. Prenosni strešni prtljažnik Otium SoftRack – lahek, kompakten in univerzalen · ·