Ford Bronco by ZeroLabs (foto:Zerolabs.com)
Utrip mesta · mobilno

Kalifornijski start-up Zero Labs si je zadal nalogo preoblikovati ameriško klasiko avtomobilske industrije, Fordov model Bronco, in mu vdahniti novo električno življenje. Za osnovo so vzeli model iz leta 1966 ter ga kakopak pripeljali v prihodnost.

Enostavne karoserijske linije so brez detajlov in pobarvane v specifično barvo za popoln vintage učinek, med drugim pa je avtomobil opremljen z baterijo moči 70 kWh, kar pomeni, da lahko prevozi približno 300 kilometrov preden se morate ustaviti in “natočiti” elektriko. Bronco se pod pokrovom ponaša s 600 konjskimi močmi, notranjost pa je ročno narejena iz lesa in navadnega ter tudi veganskega usnja. Voznikov prostor krasi volan v retro slogu, kar vas popelje v nostalgične čase.

Avtomobili so narejeni samo po naročilu in jih je mogoče naročiti preko spletne strani Zero Labs. Obstajajo deli, oziroma množica elementov, ki jih je mogoče prilagoditi željam, vključno z materiali, ki jih izdelovalec uporablja za karoserijo. Izhodiščna cena elektrificiranega modela Ford Bronco znaša 185 tisoč ameriških dolarjev. Duša iz preteklosti v kombinaciji s tehnologijo prihodnosti naredita ta avtomobil zbirateljski kos za vse tiste, ki jih privlači misel na ekologijo in v srcu nosijo ljubezen do “oldtimerjev”.

Kdo je rekel, da mora razkošje škoditi naravi okoli nas? In dokaz je prav električni Ford Bronco. Koncept, ki je podžgal tudi Fordove ljudi, ki nas znajo letos presenetiti s svojo različico vizije za blagovno znamko Bronco.

Galerija slik: Ford Bronco

Ford Bronco by ZeroLabs (foto:Zerolabs.com) Odpri galerijo
ezgif.com-webp-to-jpg - 2020-06-07T184118.328 Največja superjahta na svetu, vredna astronomskih 600 milijonov, je resnično jahta presežnikov! cover-vespa Električni koncept: Mightyseed Vespa 98 poimo skuter Noro! Poimo je napihljiv električni skuter, ki ga pospraviš v nahrbtnik Hyundai Santa Fee 2021 Hiter skok v prihodnost: Novi Hyundai Santa Fee (2021)