Rolls-Royce Sweptail
Utrip mesta · mobilno

Rolls-Royce je blagovna znamka, ob kateri srce ljubitelja skrajnosti v avtomobilističnem svetu vselej zaigra par taktov hitreje. Pa ne zaradi hitrosti ali drugih podatkov, povezanih s cestnimi norčijami, temveč zaradi celovite estetske popolnosti izdelkov, ki veljajo za neprekosljive. Rolls-Royce Sweptail je narejen po naročilu in željah kupca. In kot tak je unikat.

V okviru dogodka, ki velja za avtomobilistično Meko – Concorso d’Eleganza Villa d’Este – je blagovna znamka Rolls-Royce predstavila Rolls-Royce Sweptail. Ta je ustvarjen kot poseben projekt za naročnika, ki Rolls-Royceu ni postavil omejitev v ceni in je imel natančno vizijo, kakšen avtomobil želi.

Tako je nastal 11,4 milijona evrov vreden avtomobilski projekt, ki navdih črpa v navtiki in se poklanja oblikovanju športnih čolnov. Projekt so razvijali pri Rolls-Royceu kar 4 leta, zato ga nekateri že označujejo za najdražji nov avtomobil vseh časov. Rolls-Royce Sweptail sicer temelji na modelu Phantom Coupe, a odstopa v mnogo podrobnostih.

Galerija slik: Rolls-Royce Sweptail

Rolls-Royce SweptailOdpri galerijo
1000-500-citymagazine-cover Ali je to najhitrejši Volvo? Concept Link: BMW-jev vrhunski pogled v prihodnost BMW Concept Link: pogled v prihodnost 1000-500-citymagazine-cover Zebra boat – električni čoln zanimivega videza 1000-500-citymagazine-cover Zložljivo kolo Whippet