naslovna
Utrip mesta · mobilno

Vam naslov zveni znano? Kaj pa, če ne govorimo o vas ali vaši boljši polovici, ampak o avtomobilu, nad katerim se navdušuje vse več Slovencev – in to iz leta v leto? Potem to zveni preprosto idealno. Preverimo, zakaj!

Škoda Octavia je ta avto: primerna je za vse okuse in potrebe, kar iz leta v leto potrjuje tudi njena široka priljubljenost. Že leta je namreč na vrhu najbolj prodajanih vozil v Sloveniji. Lahko je namreč potujoča družinska dnevna soba, dirkalni ventil, s katerim si daste duška, in neustrašen sopotnik, ki vas odpelje kamorkoli, pa četudi po blatni cesti v gozd ali s prikolico na morje.

Za vsakogar nekaj

Limuzina ali Combi? Športnik ali tabornik? S pogonom na dve ali štiri kolesa? Če vam že tako velik 590-litrski prtljažnik v petvratni limuzinski različici ni dovolj, imate na izbiro še uporabnejšo karavansko različico. Ta se v osnovni postavitvi pohvali s prostornino 610 litrov, kar se z dvotretjinskim zlaganjem zadnjih sedežev poveča na že dostavniških 1740 litrov (1580 v limuzini). Ob tem pa ima dvojno dno, v katerega lahko odložite manjše predmete, in praktične pritrditvene elemente. Za pot do šole, izlet k babici in za družinsko odpravo na počitnice bo družina torej vedno polno opremljena!

In če greste sami, s prijatelji oziroma z družino pogosto v hribe ali se vozite po podeželskih, neutrjenih, pogosto blatnih cestah? Potem boste izbrali Octavio Combi Scout, ki ponuja vso prostornost z dodatkom višjega podvozja, robustnih plastičnih zaščitnih oblog, terenskega voznega programa in inteligentnega štirikolesnega pogona. Za tiste, ki radi pridete na cilj malo (ali veliko) prej, pa je v ponudbi še športna različica RS (limuzina in Combi), in to tudi s kar 245 konjskimi močmi! In za vse z izbranim okusom? Pravi odgovor je Octavia L&K, odeta v elegantno opremo, usnje, les in druge izbrane materiale.
Kar 80 različnih kombinacij opreme, motorizacije in oblike Octavie obstaja. Na izbiro je 8 različnih motorjev in 3 pogonska goriva (bencin, dizel, CNG). Več kot 30 praktičnih Simply Clever rešitev vam bo olajšalo vožnjo, 5 zvezdic Euro NCAP pa zagotavlja vrhunsko varnost.

Udobje in tehnologija višjih razredov

V vsakem primeru boste na daljših poteh cenili samodejno prilagajanje dolgih in kratkih luči, predvsem pa aktivni radarski tempomat, ki v kombinaciji z dejstvom, da zna Octavia ohranjati položaj na svojem voznem pasu, vozi tako rekoč sam!

Na pomoč vam Octavia priskoči tudi z avtomatskim zaviranjem v sili, opozorilom na vozilo v mrtvem kotu in številnimi drugimi najsodobnejšimi asistenčnimi sistemi, senzorji ter s kamerami, ki pomagajo pri parkiranju. In seveda, Octavia je pametna kot še nikoli: osrčje njene inteligence je sistem ŠKODA Connect, ki poskrbi za informacije, zabavo, povezavo s servisom in samodejni klic v sili, ki bo v vozilih sicer obvezen od 1. aprila letos. Da je pot še brezskrbnejša, skrbi velik zaslon na dotik z navigacijo, potovalnim računalnikom in povezljivostjo s prenosnimi napravami.

S posluhom za vas

A tisto, s čimer vas res očara, so preproste rešitve, kot so na primer preklopni sovoznikov sedež, ki omogoča prevoz daljših predmetov, multimedijski nosilec v dvojnem držalu za pijače na sredinski konzoli, držala za parkirni listek in pametni telefon, predal za dežnik pod sovoznikovim sedežem, strgalo za led, skrito v pokrovčku rezervoarja za gorivo, prostorska organizacija prtljažnega prostora, predal za odsevni jopič, prostor za shranjevanje prtljažne police ob naslonjalu zadnje klopi, dvostranska preproga prtljažnika za čist in umazan tovor (pa še bi lahko naštevali). To so stvari, ki olajšajo življenje. Kdo bi se tega branil?

Audi A6 Sedan Novi Audi A6: še bolj šarmanten in naprednejši Hyundai Kona Electric Hyundai Kona Electric: dovolj energije za 476 kilometrov dolgo pot X540_1_1 Jaguar E-PACE: Jaguar v svoji najbolj mačji obliki Italdesign Zerouno Roadster Italdesign Zerouno Roadster: strupeni športnik še “zgoraj brez” ·