Samsung Galaxy A3 in A5
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Samsung je v novo leto vstopil z dvema novima modeloma. Gre za predstavnika cenovno dostopne družine Galaxy A – Galaxy A3 in Galaxy A5, ki se ponašata s 4,7- oz. 5,2-palčnim zaslonom.

Samsung je okrepil vrste serije Galaxy A z modeloma Galaxy A3 in Galaxy A5. Združujeta vrhunsko obliko (kombinacija kovine in 3D-stekla na zadku), imata izboljšane funkcije (selfija lahko posnamete z dotikom kjerkoli na zaslonu, tu so različni načini fotografiranja, hitro spreminjanje filtrov, funkcija ‘vedno na voljo’ omogoča pregled obvestil brez preklopa telefona …) in kamero (zaslon lahko uporabite kot bliskavico). A3 se ponaša s 4,7-palčnim zaslonom FHD Super AMOLED, A5 pa s 5,2-palčnim HD Super AMOLED. Oba sta odporna na prah in vodo (standard IP68), kar pomeni, da jima do živega ne pride ne dež, ne pesek, ne znoj. Na voljo bosta v štirih barvah, in sicer črni, zlati, modri in barvi breskve.

PREBERITE ŠE: Samsung Galaxy C9 Pro: prvi Samsungov pametni telefon s 6 GB sistemskega pomnilnika

Samsung Galaxy A5 ponuja tudi možnost hitrega polnjenja baterije (v pol ure se bo baterija s 3000 mAh napolnila do polovice), za še preprostejšo povezanost pa je tu obrnljiv USB-vhod tipa C. Večjega poganja osemjedrni procesor na 1,9 GHz, manjšega pa na 1,6 GHz. Na obeh je naložen operacijski sistem Android 6.0.16 (Marshmallow). Zmogljivejši ima 3 GB RAM-a in 32 GB notranjega spomina, ki ga je s spominsko kartico microSD moč razširiti do 256 GB, medtem ko ima manjši 2 GB RAM-a in 16 GB skladiščnega prostora z možnostjo razširitve do 256 GB. Predvidoma bosta na voljo že na začetku februarja 2017.

Galerija – Samsung Galaxy A3 in A5:

Samsung Galaxy A5Odpri galerijo
Mobilna aplikacija Žepni vodnik za obravnavo nujnih stanj Žepni vodnik za obravnavo nujnih stanj – slovenska aplikacija, s katero boste nekoč nekomu rešili življenje iziPhone je tako droben, da ga lahko pospravite v še tako majhno torbico ali denarnico iziPhone: mini telefon za mirnejši vsakdan Mobilni telefon Nokia 150 Nokia 150 – dobra stara Nokia v novi embalaži augu_9999_38 Enkrat v letu odložite svoj pametni telefon in uresničite najlepše trenutke · · ·