metaloucs_robot_facial_vancouber_02
V zraku · tehnologija · gadgeti

Tehnološki svet se razvija s svetlobno hitrostjo. Vse kaže na to, da bodo roboti kmalu povsem nadomestili ljudi. Ne le, da bodo na svoja ramena prevzeli gospodinjska opravila, prisluhnili bodo tudi našim problemom.

Obiskovalci konference SIGGRAPH, ki je med 12. in 16. avgustom potekala v kanadskem Vancouvru, so svoj čas lahko izkoristili za pogovor z edinstvenim robotom. SEER, kakor se imenuje, se od svojih sorodnikov razlikuje predvsem po tem, da je sposoben čustvenega izražanja.

Njegovo glavo, ki je zelo podobna človeški, je oblikoval japonski umetnik Takayuki Todo. SEER bo z uporabnikom vzpostavil očesni stik, ob tem pa bo posnemal njegove izraze na obrazu. To bo mogoče s spreminjanjem položaja oči, obrvi, vek in glave.

Če ne boste vedeli, komu razkriti svoje težave, vam bo čustveni robot vselej na voljo. Z vami bo gotovo vzpostavil empatičen odnos in vam polepšal še tako turoben dan.

Galerija – SEER: najbolj čustven robot na svetu

SEEROdpri galerijo

yunieec-mantis-q.jpg.optimal Dron Yuneec Mantis Q: zložljiv 4K dron, odličen za potovanja MzEwNjY1Mg Vector: robot, ki bo v trenutku postal vaš hišni ljubljenček Aloft Aloft: zvočnik, ki zavzame tako malo prostora, da ga boste le stežka opazili GoCube GoCube: rubikova kocka, kakršne do zdaj še niste poznali · ·