Sin R1 RS
Utrip mesta · mobilno

Dirkalnik Sin R1 RS je zapeljal iz dirkalne steze naravnost na ceste. Britanska butična znamka Sin Automotive je namreč najavila, da bo športnika R1 RS ”povišala” v serijski model. Gre za avto, ki se je razvil iz dirkalnika R1 in bo ime dovoljenje za vožnjo po običajnih cestah, kjer ga bo gnala Chevrolejev V8 motor, isti kot ga najdemo v ameriški Corvetti.

Sin R1 RS, ki se kmalu seli med serijske modele, je nekoliko težji kot njegov starejši brat iz steze R1 (tehtnica mu pokaže 1,150 kilogramov). Kljub temu se bo od nič do 100 km/h izstrelil v le 3,5 sekundah. Zunaj in znotraj ga bodo krasila ogljikova vlakna, pod pokrovom pa se bo skrival GM-ov 6,2-litrski V8 motor s kar 525 konji (386 kW), zaradi katerega bo lahko zrak rezal s hitrostjo do 300 km/h.

PREBERITE ŠE: Od Benz Motorwagna do Hennessey Venoma GT: to so najhitrejši avtomobili svoje generacije

Sin R1 RS bo imel vse kar imajo podobni cestni stroji. Glede na dirkalnik je nova centralna konzola z gumbi kompatibilnimi z iPad in Android tabličnimi računalniki, nova pa sta tudi izpušni sistem in krmilo z novimi ukazi. Tu so še športni sedeži Recaro, sistem proti zdrsu koles, sistem proti blokiranji koles ABS, klima, motorni računalnik ECU, itd. Avto, ki je po udobju kilometre proč od prvotne filozofije Sina, ki je želel izdelovati dirkalnike surove kot go-karti, bo debitiral na avtomobilskem salonu IAA Frankfurt 2015. Je vreden greha (sin v angleščini pomeni greh) oziroma v tem primeru kakšnega prekrška? Za kazen vam verjetno ne bo težko odšteti, ker če boste imeli vsaj 84 tisoč evrov, kolikor je najoptimističnejša napoved za ceno, potem bo ta v primerjavi s tem pravi drobiž.

Sin R1 RSOdpri galerijo
Kaj barva vozila izdaja o vas? Kaj o lastniku pove barva njegovega avtomobila? To so najhitrejši avtomobili svojega časa Od Benz Motorwagna do Hennessey Venoma GT: to so najhitrejši avtomobili svoje generacije Zložljivi električni skuter Moveo Moveo – prenosni električni skuter, ki se zloži v potovalni kovček Chevrolet CERV I Chevrolet CERV I – prednik legendarne Corvette naprodaj za dva milijona ·