Ključavnica za kolo Skunklock
Utrip mesta · dom

Se bojite, da vam bodo ukradli kolo? Imate občutek, da tudi res dobra ključavnica ne bo preprečila tatovom, da vam ga ukradejo? Tatovi postajajo vse bolj drzni in ne ustavijo jih niti najbolj trdne ključavnice. A zdaj končno obstaja ključavnica, ki se jim bo uspešno postavila po robu. Sliši na ime SkunkLock, in kot že njeno poimenovanje izdaja, smrdi kot dihur, a le tedaj, ko jo želi nekdo odstraniti na silo in jo pri tem poškoduje. Kolo varuje tako mehansko kot tudi kemično, zaradi smrdečega plina pa bo tat na kraju zločina bruhal.

Vsi, ki se s kolesom redno prevažate po mestu, ste verjetno že doživeli, da so vam ga kdaj v ukradli. Marsikdo se prav zato naokoli prevaža s staro ‘kripo’, saj preveč vpadljivo kolo hitro dobi noge in to kljub vrhunskim ključavnicam na trgu.

A zdaj bodo tatovi dvakrat premislili, preden bodo želeli suniti vaše kolo, vsaj, če ga boste zaklenili z U-lock ključavnico SkunkLock iz ojačenega ogljikovega jekla, ki v primeru, da jo želi nekdo na silo odstraniti, torej zlomiti ali prežagati, kot dihur spusti oblak smradu in tatu z odurnim vonjem odvrne od kraje. Če ta s seboj ne bo nosil plinske maske, si bo verjetno izbral drugo žrtev. Plin je tako smrdeč, da kar 99 odstotkov ljudi, ki ga vdihne v bližini pol metra, bruha.

PREBERITE ŠE: Grasp – ključavnica za kolo na prstni odtis

Smrad se nahaja v votli cevi znotraj v barve dihurja odete ključavnice in se ne sprosti, če ključavnica ni poškodovana. SkunkLock mladega inovatorja Daniela Idzkowskega iz San Francisca (mimogrede, v ZDA letno ukradejo kar 1,5 milijona koles) lahko prednaročite na platformi za množično financiranje Indiegogo za pribl. 90 evrov.

Prve pošiljke ključavnic pričakujte junija 2017, v zgornjem posnetku pa si lahko ogledate, kako zadeva deluje v praksi.

U-lock ključavnica za kolo Skunklock:

Ključavnica za kolo SkunklockOdpri galerijo

Pametna zibelka Snoo Snoo – pametna zibelka, ki otroka sama zaziba v spanec Ikeina zimsko-praznična kolekcija 2016 Ikea: zimska praznična kolekcija 2016 je tu! Kamin bioKamine Louvre bioKamine Louvre – kamin kot replika steklene piramide pred Louvrom Klubska mizica Ozzio Newood Ozzio Newood: klubska mizica, ki postane jedilna miza za 10! · · · ·