Najboljši pametni telefoni 2016
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Mobilna krajina je kot živ organizem in se stalno spreminja, zato so tu že najboljši pametni telefoni 2016. Kar je bilo še leta 2015 oh in sploh, je zdaj pasé. Leta v svetu tehnologije se pač štejejo praktično v mesecih, zato si proizvajalci pametnih telefonov kar podajajo govorniške odre, s katerih donijo zveneče besede o njihovi najnovejši mobilni napravi, ki da prekaša konkurenco. Ker je vrh vse bolj zgoščen, smo vam, da se boste lažje odločili, pripravili nabor najboljših pametnih telefonov za leto 2016.

Vas zanima, kateri so najboljši pametni telefoni za leto 2016? Izdelovalci pametnih telefonov ne spijo na lovorikah, in ko se njihov najnovejši model sploh še dobro ne ohladi, že predstavljajo novega, še boljšega, še lepšega, še hitrejšega, s še boljšim razmerjem med kakovostjo in ceno. Vse paradne konje ali naslednike uspešnic znamk, kot so Apple, LG, Samsung, Huawei in Sony, spremljajo visokozveneče besede, s katerimi vam, kot politiki pred volitvami, obljubljajo vse in še več. Pa vam tudi res izpolnijo?

PREBERITE ŠE: Najboljši pametni telefoni za leto 2015

Da se boste v množici ponudbe lažje odločili, smo se sprehodili skozi najbolj aktualno ponudbo in pripravili seznam najboljših pametnih telefonov za leto 016. Z nakupom enega izmed teh pametnih telefonov ne morete zgrešiti.

Najboljši pametni telefoni 2016:

Pametni telefon: Huawei P9

Pametni telefon Huawei P9 je prvi pametni telefon na svetu z dvema kamerama Leica. Ustvarjen je bil v sodelovanju s svetovno priznanim specialistom za fotografijo Leica in tako uporabniku ponuja najboljše inovacije na področju zajemanja fotografij. P9 oblikovno navduši, občutki izdelave in materialov pa so izjemni.

Več o pametnem telefonu Huawei P9: Huawei P9 in P9 plus: novi standardi fotografije s pametnimi telefoni

Pametni telefon: HTC 10

Pametni telefon HTC 10 je naslednik modela A9 in najzmogljivejši mobilnik v HTC-jevem voznem parku. Telefon s 5,15-palčnim zaslonom visoke ločljivosti Quad HD je izdelan do popolnosti. Inženirji pod drobnogled namreč niso vzeli le materialov, ampak so se osredotočili tudi na najmanjše podrobnosti. Omogoča zajem videoposnetkov v ločljivosti 4K in prvi na svetu tudi snemanje popolnega 24-bitnega zvoka visoke ločljivosti.

Več o pametnem telefonu HTC 10: HTC 10 – oglejte si novi vodilni HTC-jev pametni telefon pred vsemi!

Pametni telefon: Microsoft Lumia 950

Pametni telefon Lumia 950 (še bolj pa 950 XL) je bil prvi pametni telefon, ki je zatresel ne le mobilni svet, ampak tudi svet osebnih računalnikov. Telefon je namreč opremljen z mobilnim operacijskim sistemom Windows 10 Mobile, o njegovi zmogljivosti pa med drugim priča dejstvo, da ima vgrajen hladilni sistem na osnovi vodnega hlajenja, zaradi česar tudi pri največjih obremenitvah ne pregori.

Več o pametnem telefonu Microsoft Lumia 950: Microsoft Lumia 950 in 950 XL – pametni telefon, ki bo iz tvojega okolja izrinil računalnik

Pametni telefon: LG Zero

Od znamke LG Electronics sicer nismo vajeni, da na trg pošilja kovinske pametne telefone, a za Zero je LG sešil povsem nova oblačila. Odel ga je v lahko in tanko kovinsko ohišje iz aluminija (na voljo v srebrni in zlati barv). Gre za izjemno zmogljiv telefon po izjemno privlačni ceni.

Pametni telefon LG ZeroOdpri galerijo
Več o pametnem telefonu LG Zero: LG Zero: peresno lahek kovinski pametni telefon

Pametni telefon: Huawei Mate S

V pametni telefon Huawei Mate S se boste zaljubili na prvi pogled (če se še niste). A ni le eleganten na pogled in zmogljiv. Pohvali se lahko še z najnovejšo tehnologijo, ki nadgradi upravljanje z dotikom. Za to skrbi čitalec prstnih odtisov na ”hrbtenici”, in sicer tam, kjer je pri običajnem držanju palec. Služi varnemu odklepanju, zajemanju selfijev in upravljanju menijev.

Pametni telefon Huawei Mate SOdpri galerijo

Več o pametnem telefonu  Huawei Mate S: Pametni telefon Huawei Mate S: ljubezen na prvi dotik

Pametni telefon: Sony Xperia Z5 Premium

Pametni telefon Xperia Z5 Premium je bil prvi 4K pametni telefon na svetu. Krasi ga zaslon s kar 4-krat večjo ločljivostjo, kot je pri polni visoki ločljivosti (večina vrhunskih telefonov ima bodisi Full HD ali Quad HD zaslon) in baterijo z dometom dveh dni. S funkcijo ”spomin na zaslonu” (”Memory on Display”) si telefon zapomni slike in videoposnetke, ki ste si jih že ogledali, s čimer varčuje z baterijo. Supermoči mu daje 63-bitni procesor Snapdragon 810.

Več o pametnem telefonu Xperia Z5 Premium: Sony Xperia Z5 Premium – 4K prvič na zaslonu pametnega telefona

Pametni telefon: iPhone 6S

iPhone 6S je enojajčni dvojček modela iPhone 6 (sta enakih mer, oba imata 4,7-palčni zaslon, ki pa je izdelan iz Ion-X stekla, ki so si ga izposodili pri uri Apple Watch Sport). Ton ”interierja” narekuje 64-bitni procesor A9 (precej hitrejši od predhodnika A8) z operacijskim sistemom iOS 9. Prinesel je nov način upravljanja zaslona na dotik, t. i. 3D-dotik (3D Touch), ki prinaša nove dimenzije natančnosti, saj zazna, kako močno uporabnik pritisne na zaslon, in temu primerno odreagira.

iPhone 6S in 6S PlusOdpri galerijo
Več o pametnem telefonu iPhone 6S: iPhone 6S – Apple predstavil svoj najzmogljivejši pametni telefon do sedaj

Pametni telefon: Google Nexus 6P

Googlov prvak Nexus 6P je postal manjši. V nasprotju s predhodnikom, Nexusom 6 iz leta 2014, je nastal skupaj s kitajsko znamko Huawei in ne ameriško Motorolo. Google je svojega paradnega konja označil za najbolj vrhunski mobilnik v zgodovini, za kar ima precej razlogov, od programskih in dizajnerskih do strojnih.

Več o pametnem telefonu Google Nexus 6P: Google Nexus 6P – nov Googlov prvak med pametnimi telefoni je manjši in izredno vitek

Pametni telefon: Samsung Galaxy S7

Najnovejši model v seriji Galaxy, Samsung Galaxy S7, je ustvarjena za zahteve sodobnega urbanega nomada, ki s svojim življenjskim stilom vselej želi izraziti tudi svoj osebni stil. Oblikovno Samsung tudi tokrat ni eksperimentiral in se je držal že dosedaj uspešnih oblikovnih smernic. Čeprav je sprememb kar nekaj se te se skrivajo predvsem v drobovju in novih funkcijah. Tudi tistih programskih, kjer je nadgrajen uporabniški vmesnik za boljšo uporabniško izkušnjo.

Več o pametnem telefonu Samsung Galaxy S7: Novi Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 Edge

Pametni telefon: LG G5

Gre za najdrznejši LG-jev pametni telefon do zdaj, ki stavi na svojo modularnost. 159-gramski telefon iz kovinskega ohišja krasi 5,3-palčni IPS quadHD zaslon ločljivosti 2560 x 1440 slikovnih točk, ki bo tudi v ugasnjenem stanju prikazoval uro, obvestila in druge pomembnejše informacije (gre za t. i. funkcijo Always On, ki zasede tretjino zaslona in porabi le 0,8 odstotka baterije na uro). Ponaša se s 4 GB sistemskega pomnilnika in 32 GB prostora za shranjevanje, ki ga je mogoče s spominsko kartico microSD razširiti do 2 TB.

Zadaj vidi ”dvojno” (fotoaparat ločljivosti 16 MP s standardnim 78-stopinjskim zajemom slike in ločljivosti 8 MP s 135-stopinjskim zajemom), spredaj pa z 8 MP. Inženirji so mu vgradili procesor Qualcomm Snapdragon 820, na katerem je naložen operacijski sistem Android 6.0 Marshmallow. Pohvali se lahko tudi s čitalcem prstnim odtisov, laserskim avtofokusom in baterijo zmogljivosti 2800 mAh.

Pametni telefon LG G5Odpri galerijo

Več o pametnem telefonu LG G5: LG modularni pametni telefon z odstranljivo baterijo

Pametni telefon HTC 10 HTC 10 – oglejte si novi vodilni HTC-jev pametni telefon pred vsemi! Pametni telefon Highscreen Prime L Highscreen Prime L: ruski telefon, simpatičen kot ruska dekleta cover-huavei-p9 Huawei P9 in P9 plus: novi standardi fotografije s pametnimi telefoni header_img-05 Svetovna predstavitev: Huawei P9 – telefon, ki lahko spremeni pogled na svet · ·