Cam-Mitch-walk-cute-girl-down-aisle
V zraku · buzz buzz

Ali smejo imeti istospolni partnerji pravico do starševstva in do posvojitev, je debata, ki od nekdaj dviguje cel hurikan prahu na obeh straneh prepada. Medtem ko se nekaterim zdi, da je argument, da otrok potrebuje skrbnika obeh spolov, dovolj močen, da pretehta tehtnico na njihovo stran, pa gre v resnici le za prekrito homofobijo – tako so pokazale številne raziskave kot tudi empirični dokazi iz vsakdanjega sveta. Spodaj si preberite o študiji, ki dokazuje, da so istospolni partnerji odlični starši.

Ta študija dokazuje, da so istospolni partnerji odlični starši. Argument proti istospolnim posvojitvam je po navadi ovenčan z vzklikom, da potrebuje otrok za zdrav razvoj skrbnika obeh spolov. Zagovorniki te pozicije ne upoštevajo dejstva, da je na svetu veliko otrok, ki imajo starše enakega spola ali pa samo enega starša, pa se kljub temu razvijejo v zdrave in avtonomne posameznike; na drugi strani pa smo vsakodnevno priča čustvenim ali fizičnim zlorabam in zanemarjanjem otrok v tradicionalnih heterospolnih družinah. Opažanje, da za otrokov zdrav razvoj ni ključna spolna raznovrstnost staršev, pa je zdaj tudi znanstveno podprto.

V študiji je sodelovalo 125 lezbičnih parov, ki je imelo otroka prek umetne oploditve, 70 gejevskih parov, ki so posvojili otroke, in 195 heteroseksualnih parov. Študija ni ugotovila le, da so se otroci vseh treh skupin enako dobro psihološko in fizično razvijali, temveč da je bil razvoj otrok istospolnih parov v nekaterih primerih celo bolj optimalen – konkretneje, otroci istospolnih parov so bili bolj prosocialni ter bolj psihološko čvrsti od otrok heteroseksualnih parov. Študija je empirično ovrgla argument, da otrok za dober razvoj potrebuje dva starša različnih spolov – otrokov dober razvoj določajo druge spremenljivke, kot so na primer kakovost odnosa, pogovor, skrb in nežnost, konsistentno postavljanje mej, razreševanje konfliktov … Dostop do originalnega članka najdete na tej povezavi.

PREBERITE ŠE: To so stvari, ki znižujejo naše blagostanje in jih nezavedno vsakodnevno počnemo

Umetnik spremeni dolgočasne ulične predmete v slike, ki prikazujejo resnico sodobnega sveta. Umetnik spremeni dolgočasne ulične predmete v slike, ki prikazujejo resnico sodobnega sveta jared-rice-408402-unsplash 5 stvari, ki jih nikoli ne smete hraniti v kopalnici d462061836a4220547d14ae1957b4c50_original Napihljivi flamingo je preteklost, blazina v obliki krste je hit tega poletja Nagneš glavo na desno, ko se poljubljaš? To je razlog! Nagneš glavo na desno, ko se poljubljaš? To je razlog! · · · ·