ezgif.com-webp-to-jpg (1)
Utrip mesta · arhitektura

Mimo nove pridobitve termalnega centra Terme Olimia preprosto ne moremo. Tukaj je popolna destinacija za vaš naslednji izlet.

Za popolno renovacijo velnesa Terme Olimia, ki ga najdemo v Podčetrtku, je zaslužen arhitekturni biro Enota. Kompleks, ki je z nekaterimi potezami še nedavno spominjal na 80. leta prejšnjega stoletja, se je dokončno preobrazil v sodobno termalno kopališče.

Novi objekt se nahaja nad nekdanjim zunanjim bazenom družinskega velnes centra Termalija, ki ga je doslej pokrivala premična streha. Slednja se je od modernih struktur v sklopu term občutno razlikovala, zato je bila njena zamenjava neizbežna.

Večina stavb, ki jih je v sklopu slovenskega kopališča Enota že zasnovala, je delno vkopanih v zemljo. Ob gradnji družinskega velnesa Termalije zaradi ogromne prostornine že zgrajenih bazenov to ni bilo mogoče.

Termalija je bila načrtovana na podoben način kot Orhidelia, sicer najprestižnejši del term, namenjen razvajanju. Oba velneška centra se ponašata z mogočno streho, ki se dviga nad vodnimi površinami.

Arhitekti so v želji, da pretirano ne posežejo v obdajajočo pokrajino, streho razdelili na manjše dele. Ob pogledu z razdalje lahko kaj hitro ugotovimo, da objekt pravzaprav spominja na podeželske hiše v njegovi okolici.

Nova streha se kljub obširnemu prostoru, ki ga zavzema, odlično spaja z okolico. Njena edinstvena zasnova prav tako uravnava statične sile, kar ji omogoča, da stoji brez dodatne opore.

V zimskem času bodo obiskovalci uživali v soju strešnih luči, medtem ko jih bo poleti razveselila naravna svetloba. Po odprtju strešnih oken bo struktura zablestela v vsem svojem sijaju.

Ali ste že izbrali datum za obisk Term Olimia? Če ga še niste, vam predlagamo, da to storite čim prej …

Galerija – Poglej, kako čudovito se je spremenil velnes Termalija v Termah Olimia

Velnes Termalija v Termah OlimiaOdpri galerijo

ezgif.com-webp-to-jpg (25) Nad Torinom naj bi zrasla planota, ki vpija ogljikov dioksid Issa Megaron Poglej si, kakšna vila je zrasla na hrvaškem otoku Vis mainimage-ilon-msk-pokaza-gotova-otsechka-ot-tunela-pod-los-andzhelis Pozor! Elon Musk odpira prvi predor pod Los Angelesom Yesil_odak_Trailer_ekolojik_prefabrik_ev_1 Nizkocenovna čudovita hiška, ki jo lahko za nameček še premikate · · ·