54513443_591382064711812_5108499241145232870_n
V zraku · odnosi

Lubi, muc, pikec … takšne nadimke si ponavadi dajejo slovenski pari. Kaj pa pari v tujini? Ti so veliko bolj navihani, včasih pa ne vemo točno, ali gre za posebno izražanje ljubezni ali za žalitev. Presodite sami.

Pravijo, da je ljubezen univerzalna, da je univerzalni jezik, ki ga razumemo vsi. A kljub temu obstaja kar nekaj ljubkih in malce odštekanih načinov, s katerimi ljudje v različnih državah sveta izražajo svojo ljubezen in tako začinijo svoje razmerje.

V Sloveniji smo navajeni, da imajo naši partnerji nadimke, kot so: ljubica, ljubi, mišek, miška, pikec, pikica, muc, draga, dragi, … Kako pa to poteka kje drugje? Kakšne naidmke uporabljaljo v drugih državah, ko želijo izkazati ljubezen?
Naj opozorimo, da so nekateri morda slišati žaljivo, a le tisti, ki prihajajo iz te države in so ta nadimek dobili, vedo, da je ta plod čiste ljubezni (in navihanosti).

Kitajska: neumen jajček (Ben dan)

Francija: moje zelje (Mon chou)

Švedska: sladek nosek (Sötnos)

View this post on Instagram

-”Tell me again, how the sun loves the moon so much…” -”That he dies each night, so she can breath…” 🌖 . . Good night 🌙 . . ⭐️To join our community, for the opportunity to get featured in our story and for the interest in us editing your image, please use our hashtag #jessandphilips . . 👫 #couple #couplegoals #globecouples #creativetravelcouples #inspiredtravelcouples #love #landofinspo #fashionaddicts #earthcouples #lifestyle #swedishcouple #outfit #inspo #pictureoftheday #picoftheday #ootdgals #likes #travelcouple #fashiongoals #outfitoftheday #moon #summer #mytravelcouple #travelduos #model #wednesday #inspiration #lawoftheattraction #nikon

A post shared by 𝐏𝐡𝐨𝐭𝐨𝐠𝐫𝐚𝐩𝐡𝐞𝐫𝐬 𝐚𝐧𝐝 𝐟𝐢𝐥𝐦𝐦𝐚𝐤𝐞𝐫𝐬 (@jessandphilip) on

Iran: naj te poje miška (Moosh bokhoradet)

Grčija: moje male oči (Matakia mou)

Poljska: grdi (Byzdalu)

Nizozemska: moj mali kakec (Mijn poepie)

Tajvan: mala ljubica (Xiǎo mì tang)

Portugalska: bučka (Chuchuzinho)

Bangladeš: moje zlato (Amar shona)

Indonezija: sad mojega srca (Buah hatiku)

Irska: moj pulz (Mo chuisle)

View this post on Instagram

Greetings from our first new home together ☘️

A post shared by Caroline McMenamin (@red_dutchess) on

Rusija: moj medvedek (Moi medvezhonok)

Španija: moja nebesa (Mi cielo)

Indija: ribje oči (Mrignayani)

Ne mešaj ljubezni in ljubosumja: opozorilni znaki, da imaš opravka s partnerjem, ki te kontrolira Ne mešaj ljubezni in ljubosumja: opozorilni znaki, da imaš opravka s partnerjem, ki te kontrolira shutterstock_1135986209 To so največji izdajalci – 4 astrološka znamenja, ki najpogosteje varajo Ni vse v intimnosti: 3 stvari, ki so moškemu pomembnejše od seksa Ni vse v intimnosti: 3 stvari, ki so moškemu pomembnejše od spolnosti Tega si želi vsak moški v razmerju: 4 partnerjeve čustvene potrebe, na katere pogosto pozabljaš Tega si želi vsak moški v razmerju: 4 partnerjeve čustvene potrebe, na katere pogosto pozabljaš ·