54513443_591382064711812_5108499241145232870_n
V zraku · odnosi

Lubi, muc, pikec … takšne nadimke si ponavadi dajejo slovenski pari. Kaj pa pari v tujini? Ti so veliko bolj navihani, včasih pa ne vemo točno, ali gre za posebno izražanje ljubezni ali za žalitev. Presodite sami.

Pravijo, da je ljubezen univerzalna, da je univerzalni jezik, ki ga razumemo vsi. A kljub temu obstaja kar nekaj ljubkih in malce odštekanih načinov, s katerimi ljudje v različnih državah sveta izražajo svojo ljubezen in tako začinijo svoje razmerje.

V Sloveniji smo navajeni, da imajo naši partnerji nadimke, kot so: ljubica, ljubi, mišek, miška, pikec, pikica, muc, draga, dragi, … Kako pa to poteka kje drugje? Kakšne naidmke uporabljaljo v drugih državah, ko želijo izkazati ljubezen?
Naj opozorimo, da so nekateri morda slišati žaljivo, a le tisti, ki prihajajo iz te države in so ta nadimek dobili, vedo, da je ta plod čiste ljubezni (in navihanosti).

Kitajska: neumen jajček (Ben dan)

Francija: moje zelje (Mon chou)

Švedska: sladek nosek (Sötnos)

View this post on Instagram

-”Tell me again, how the sun loves the moon so much…” -”That he dies each night, so she can breath…” 🌖 . . Good night 🌙 . . ⭐️To join our community, for the opportunity to get featured in our story and for the interest in us editing your image, please use our hashtag #jessandphilips . . 👫 #couple #couplegoals #globecouples #creativetravelcouples #inspiredtravelcouples #love #landofinspo #fashionaddicts #earthcouples #lifestyle #swedishcouple #outfit #inspo #pictureoftheday #picoftheday #ootdgals #likes #travelcouple #fashiongoals #outfitoftheday #moon #summer #mytravelcouple #travelduos #model #wednesday #inspiration #lawoftheattraction #nikon

A post shared by 𝓙𝓮𝓼𝓼 𝓪𝓷𝓭 𝓟𝓱𝓲𝓵𝓲𝓹 ♡ (@jessandphilip) on

Iran: naj te poje miška (Moosh bokhoradet)

Grčija: moje male oči (Matakia mou)

Poljska: grdi (Byzdalu)

Nizozemska: moj mali kakec (Mijn poepie)

Tajvan: mala ljubica (Xiǎo mì tang)

View this post on Instagram

#陳昭平方#Chao玩TW#20190626 (補) – ⠀ 「伊登色相環的單一純粹,是恰如春日裡大地花開的彼此相疊,相似互補又不衝突,原來目光所見的你正是如此以光線相融呈現最暖的生動。」 ⠀ ⠀ 深刻走入自然的景色,曝曬著溫熱和感受天光的柔真,世界的美好也不見得是那些迢迢遠道,偶爾是咫尺的紛擾混雜了它純粹的存在。 於是褪去俗嘩的譟亂,和你一起、深刻踏上這片陌生又熟悉的土地,原來感覺到所謂的喜歡是這麼簡單,風光旖旎、明媚春燦,你是一片盛夏盎然,最接近永遠的彼岸。 ⠀ #妳有一顆純真的心啊 #Taitung#daily#life#outdoors#love#couple#taiwancouple#20190627 ⠀ (伊登色相環是色彩裡的專有名詞,由所有顏色拼成。相輔相似色會在身邊而互補色會在對面,這是我在學色彩原理應用的時候印象特別深刻的,覺得它本身特別浪漫迷人哈哈哈哈哈哈)

A post shared by 陳昭亦 (@chenchaoyiiiii) on

Portugalska: bučka (Chuchuzinho)

Bangladeš: moje zlato (Amar shona)

Indonezija: sad mojega srca (Buah hatiku)

Irska: moj pulz (Mo chuisle)

View this post on Instagram

Greetings from our first new home together ☘️

A post shared by Caroline McMenamin (@red_dutchess) on

Rusija: moj medvedek (Moi medvezhonok)

Španija: moja nebesa (Mi cielo)

Indija: ribje oči (Mrignayani)

Ne mešaj ljubezni in ljubosumja: opozorilni znaki, da imaš opravka s partnerjem, ki te kontrolira Ne mešaj ljubezni in ljubosumja: opozorilni znaki, da imaš opravka s partnerjem, ki te kontrolira Največji izdajalci: 4 znamenja, ki najpogosteje VARAJO Največji izdajalci: 4 astrološka znamenja, ki najpogosteje VARAJO Ni vse v intimnosti: 3 stvari, ki so moškemu pomembnejše od seksa Ni vse v intimnosti: 3 stvari, ki so moškemu pomembnejše od seksa Tega si želi vsak moški v razmerju: 4 partnerjeve čustvene potrebe, na katere pogosto pozabljaš Tega si želi vsak moški v razmerju: 4 partnerjeve čustvene potrebe, na katere pogosto pozabljaš ·