Tako močni so naši geni: osupljivi portreti družinskih članov
V zraku · buzz buzz

Zakonom mati narave se ni moč izogniti – ti osupljivi portreti družinskih članov dokazujejo, kako močan je DNK.

Ulric Collette je kanadski grafični oblikovalec in fotograf, ki je ustvaril edinstven projekt z naslovom Genetski portreti. V seriji osupljivih fotografij je združil portrete dveh družinskih članov, s katerimi je ponazoril neverjetno moč človeških genov.

Projekta se je lotil nenačrtovano – v aplikaciji Photoshop je skušal narediti nekaj drugačnega z avtoportretom in portretom 7-letnega sina, a je “ponesreči” nastal genetski portret, ki ga je objavil na spletnem mediju Flickr. Odziv uporabnikov je bil tako dober, da je Ulric začel ustvarjati tudi portrete drugih družinskih članov in neznancev.

Projekt je postal hitro viralen, zato je naredil nekaj primerov tudi po svetu, in sicer v Montrealu, Belgiji, ZDA … dela so objavljena tudi v knjigah in revijah o umetnosti.

Galerija: Portreti družinskih članov

Sestra (33) in brat (30)Odpri galerijo
shutterstock_267989624 Z njo se ni pametno igrati: žensko, rojeno v tem znaku, vsi občudujejo 10 najpogostejših vprašanj o seksu, ki smo jih zastavili Googlu 10 najpogostejših vprašanj o seksu, ki smo jih zastavili Googlu 4-peresna detelica prinaša srečo: kaj pomeni, če najdeš detelico z več listi? 4-peresna deteljica prinaša srečo: kaj pomeni, če najdeš deteljico z več listi? BeFunky-collage 10+ tatujev iz tvojih najljubših filmov, ki jih hočeš TAKOJ ·