seth-macey-396196-unsplash
V zraku · buzz buzz

Na Twitterju se je po objavi srhljive fotografije, ob pogledu na katero boste otrpnili, pred kratkim začela razprava o tem, kako je dejansko videti človekova zavest.

Strokovnjak za umetno inteligenco Matt Taylor je s svojo fotografijo, ki jo je objavil na Twitterju, nazorno ponazoril, kako smo ljudje zares videti. Ob tem je zapisal, da večino človekovega telesa predstavljajo deli, ki so namenjeni gibanju in interakciji. Na tej fotografiji pa je predstavljena zavest, ki jo sestavljajo možgani in živčevje.

Objavljena fotografija je med uporabniki tega družbenega omrežja vzbudila veliko zanimanja. Mnogi so prepričani, da jedro človekovega sebstva ne predstavljajo le možgani in osrednji živčni sistem, pač pa so za razumevanje zunanjega sveta pomembni tudi nekateri drugi deli telesa.

Taylor kritikom odgovarja, da je na upodobljenem bitju zaobjeto vse, kar se je človek naučil v času svojega življenja.

Vse skupaj je ljudi spodbudilo k razmišljanju, ali bo v prihodnosti mogoče odstraniti človekovo zavest iz telesa in jo vstaviti v telo drugega človeka. Srhljivo, kajne?

makhmutova-dina-500418-unsplash Agent FBI razkriva, kako svojo privlačnost povečati za 200 % shutterstock_370039793 13 čudnih zakonov po svetu, ki vas bodo pošteno zmedli marcus-wallis-471438-unsplash Znanost je našla odgovor na vprašanje, zakaj so psi tako prijazni tiko-giorgadze-454936-unsplash Ste rojeni med dvema astrološkima znamenjema? Preverite, kaj to pomeni za vas ·