Tango-Tablet_blk
V zraku · tehnologija

Potem, ko so pametna očala Google Glass odplesala svoj zadnji tango (vsaj v obliki kot jo poznamo), je svoj pohod na tržišče začela tablica Tango, ki ima sposobnost videnja okolice kot ljudje. To ji omogoča računalniški vid, dva procesorja in posebna tipala, ki ocenjujejo okolico in izračunavajo razdaljo do predmetov okoli sebe. Gre za prvi Googlov izdelek z opremo Project Tango, t.j. 3D skener/kamero, ki ji podarja to edinstveno sposobnost.

Tango tablica je torej Googlov poskusni zajček, ko gre za tehnologijo, ki je nedavno zapustila eksperimentalno skupino ATAP (Advanced Technology and Projects) in šla na svoje (s samostojno ekipo znotraj Googla). Ustavitev prodaje in delno razvoja večopravilnih očal Glass je namreč razbremenila nekaj hišnih inženirjev, ki so svoje moči zdaj preusmerili v pospešen razvoj projekta Tango. Njegova prva gostiljica bo Googlova tablica s 4-jedrnim procesorjem Nvidia Tegra K1 in 7-palčnim zaslonom z ločljivostjo 1.920 x 1.080 slikovnih točk (oziroma gostoto 323-ih točk na palec), ki naj bi bila cenovno bolj dostopna kot omenjena očala.

PREBERITE ŠE: Google in Lapka: senzorični moduli za pametni telefon Ara

Android tablica s ”krvno skupino” KitKat se bo sicer lahko pohvalila še z dvema kamerama na zadku in infrardečimi globinskimi senzorji (zmožnost 250-tisočih meritev 3D objektov na sekundo), sistemskim pomnilnikom s kapaciteto 4 GB, vgrajenim pomnilnikom s 128 GB prostora, brezžično povezavo Bluetooth LE in 4G/LTE, priključkoma microHDMI in USB 3.0, ter ”nabildano” baterijo s kapaciteto 4960 mAh.

Project Tango


Lego kocke Projekt Lego X – ko se plastične Lego kocke spremenijo v digitalne Storm ebike Storm ebike: dostopno in vzdržljivo električno kolo ada Woodsnap – natisnite fotografije na les Tablica Dell Venue 8 7000 Dell Venue 8 7000: najtanjša tablica na svetu · ·