Tea - afganistanski hrt
V zraku · buzz buzz

Je Tea najlepši pes na svetu? Nosi se že tako. Tea je afganistanski hrt oziroma hrtica. Gre za pasmo, katere korenine segajo več kot tri tisoč let nazaj in ki se je drži nenavadna legenda. Ta pravi, da ko je Noe reševal živa bitja pred vesoljnim potopom, je seveda izbiral tudi pse, čast pa je doživela prav afgance, kot ljubkovalno pravimo afganistanskim hrtom. Nekoč lovec, danes spremljevalec in pozer. Kot tako ima svojo Teo tudi Luke Kavanagh, lepotico z do tal segajočo temno svilnato dlako, ki je začarala internet. Je ta afganistanska hrtica najlepši pes na svetu?

Afganistanska hrtica Tea je postala prava spletna senzacija. Njen lastnik Luke Kavanagh je nad njeno slavo kar malce presenečen, čeprav ne skriva, da se s svojo lepotico rad postavi. Nenazadnje je njena svilnata dlaka, ki sega vse do tal, preveč lepa in je vanjo vloženih preveč ur dela, da bi bila Tea ujeta med štiri stene. Ko je eno od njenih fotografij Luke delil na Instagramu, je bila to ljubezen na prvi pogled, saj so se številni uporabniki v Teo zaljubili in fotografijo delili več kot milijonkrat!

PREBERITE ŠE: 22 stvari, ki jih razumejo samo lastniki psov

Ko je Tea zaslovela na Instagramu, je do lastnika pristopila znamka pasje in mačje hrane Royal Canin, ki je želela, da bi bila Tea njihov obraz oz. predstavnik. Prav tako ji je uspeh na spletu prinesel vlogo v oglasu za pasji parfum znamke Harriot and Hounds. Kot pravi Luke, se Tea pretvarja, da ne potrebuje pozornosti, vsekakor pa v njej uživa tako kot vsak supermodel. Toda razen dela tu in tam je Tea v pokoju, saj so njeni dnevi večurne nege mimo. Skrb za dlako je lastniku namreč vzela preveč časa in je zategadelj zanemarjal ženo in otroka. Štiričlanski družini poleg Tee družbo delata še dva staffordshirska terierja, ki s svoji kratko dlako vzameta precej manj časa za nego.

Galerija –  je afganistanska hrtica Tea najlepši pes na svetu?

Afganistanska hrtica TeaOdpri galerijo

Ulico Toronta so preplavile knjige. Literature vs. Traffic: 10 tisoč knjig zavzelo ulico Khoudia Diop Khoudia Diop: senzacija Instagrama z vranje črno poltjo, ki spreminja lepotne ideale Duhovite ilustracije, ki povzamejo življenje deklet med dvajsetim in tridesetim letom. Duhovite ilustracije, ki povzamejo življenje deklet med dvajsetim in tridesetim letom Kondom za vinsko steklenico Wine Condoms Kondom … za steklenico vina · · ·