Kruh po islandsko – namesto pečice, vroč pesek in brbotajoče blato

Kruh po islandsko

Na Islandiji, deželi ognja in ledu, kruha ne pečejo v peči ali pečici, ampak ga zakopljejo v zemljo in pustijo geotermalni energiji, da opravi svoje delo. Oglejte si, kako nastaja kruh na Islandiji.

Ste vedeli, da kruha na Islandiji ne pripravljajo v krušni peči ali pečici, pač pa se peče pod peščeno površino.

Na Islandiji si pri peki kruha pomagajo z naravo.
Na Islandiji si pri peki kruha pomagajo z naravo.

Tam se namreč nahaja vroč pesek in brbotajoče blato, v katerem domačini že stoletja v posebnih posodah pečejo kruh.

PREBERITE ŠE: Recept: paleo kruh – kruh brez glutena in skoraj brez ogljikovih hidratov


Večinoma gre za temen ržen kruh, imenovan hverabraud, ki ga uživajo z debelo plastjo masla, sicer pa pretežno pečejo ržen kruh rúgbrauð.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Čaj gin in tonik: pripravi vroč napitek, ki tekmuje tudi z najboljšimi koktajli