Pitje tekile je zdrav!
Utrip mesta · zdravje & lepota

Ne samo vino, tudi tekila v zmernih količinah je koristna za naše zdravje! Morda ste že slišali, da lahko tekilo uporabljate za lepše lase in kožo (pomaga pri mastnih laseh, redna uporaba pa zmanjša ogrce in mozolje), da je probiotik in posledično koristna za zdravje pa zagotovo še ne! To ne pomeni, da lahko v imenu zdravja zvračate šilce za šilcem. Skrivnost je v zmernosti in počasnem pitju, pomembno pa je tudi, kdaj jo zaužijete.

Ste vedeli, da je tekila v resnici koristna za naše zdravje! To ne pomeni, da se lahko mirne duše napijate in zvračate kozarček za kozarčkom. Tako kot pri vinu je skrivnost v zmernosti in še čem. Do zdaj ste se morda že podučili, da lahko s tekilo dosežete bolj gladke in sijoče lase, in sicer tako, da si pri pranju las z nekaj tekile sperete lase, saj ‘goreča voda’, kot ji tudi pravimo, odlično vpliva na vlažnost las. Uporabite jo lahko tudi za nego obraza, saj s kože odstranjuje maščobo in umazanijo. Lahko pa je tudi losjon za ogrce in mozolje ali odstranjevalec ličil. Za nego kože s tekilo morate izdelati mešanico iz žlice sladkorja, morske soli, kokosovega olja in tekile ter nekaj kapljic mandljevega olja in eteričnega olja vrtnice. Mešanico vmasirate v kožo enkrat tedensko in ta bo postala nežna in bleščeča. Kako pa s tekilo pripomoremo k boljšemu zdravju? Šilce tekile običajno povezujemo z zabavami, po novem pa je ne boste zvračali, ampak počasi srkali pred ali po kosilu oz. večerji, saj tekila spodbudi metabolizem in tako pomaga pri presnovi. Po pitju tekile je ključno, da spijete tudi kozarec vode.

Tekilo pridobivajo iz iste družine rastlin kot agavo in ima vse koristne lastnosti, ki jih ima tudi ta rastlina s široko uporabnostjo. Eden od razlogov, da je tekila tako koristna za zdravje, je, da vsebuje snov, imenovano fructan, ki je vir probiotikov, živih mikroorganizmov, ki dokazano blagodejno vplivajo na organizem in pomagajo pri dobrem delovanju črevesja, saj povečajo število ‘zdravih’ bakterij v njem. Probiotične bakterije prav tako krepijo naš imunski sistem in s tem skrbijo za zdravje. Ker fructan ni prebavljiv – gre za vlakna –, čeprav je derivat glukoze, torej sladkorja, se posledično ne nalaga v telesu, ampak zgolj potuje skozi, zato se ob zmernem uživanju tekile raven sladkorja v krvi ne poveča. In ne le, da spodbuja delovanje inzulina, to je hormona trebušne slinavke, tekilo lahko za zdravje uživajo tudi sladkorni bolniki in ljudje s povišanim krvnim tlakom.

PREBERITE ŠE: Kaj izbira alkoholne pijače pove o tebi?

S tekilo se lahko zagotovite tudi kakovostnejši spanec. Šilce pred spanjem zmanjša stres in zaskrbljenost, da lahko lažje zaspite. Še enkrat opozarjamo, da je ključ v zmernosti. Pijte odgovorno!

Negativna energija1 Negativna energija: Odlični nasveti, kako jo odženemo shutterstock_265463459 Katerakoli od teh stvari vas bo naredila srečnejše Pripomoček za britje brade Beard Bro Beard Bro – idealen pripomoček za oblikovanje brade Kokosovo olje je izjemno uporabno in učinkovito kozmetično sredstvo Kokosovo olje: 10 odličnih načinov uporabe v domači kozmetiki · ·