adrift_2018_movie_5k-other
Kulturni izbor · film

Pripravili smo nabor julijskih filmov, ki bodo na ogled v naših kinih. Čaka vas nekaj romantike, pa tudi srhljivka Prvo očiščenje, ki nas pelje na sam začetek serije špekulativnih srhljivk.

Katerih filmov v juliju v kinu nikar ne zamudite?

Romantična drama
Izgubljena med valovi (Adrift, 2018)

Film je posnet po resnični zgodbi o Tami Oldham in njenem zaročencu Richardu Sharpu, ki sta se odpravila na potovanje prek oceana in nista slutila, da ju bo zajel najmočnejši orkan v zgodovini. Tami se po orkanu prebudi in najde uničeno barko in hudo poškodovanega Richarda. Brez navigacije ali kakšnih drugih pripomočkov bo morala Tami najti moč, da ju spravi nazaj na varno.

od 5. julija / Cineplexx, Kolosej

Akcijska domišljijska pustolovščina
Ant-Man in Osa (Ant-Man and the Wasp, 2018)

V prvem delu smo lahko videli, kako tatiču in prevarantu Scottu Langu, ki svoje življenje zapravlja z vlomi in prestajanjem kazni v zaporih, znanstvenik Hank izroči obleko, ki ga pomanjša na velikost mravlje in hkrati da neizmerno moč ter zmožnost komunikacije z mravljami. Danes Scott krmari med vlogo superheroja in vzornega očeta, Hope van Dyne in dr. Hank Pym pa potrebujeta njegovo pomoč v novi misiji, v kateri skupaj z Oso odkrijeta skrivnosti svoje preteklosti.

od 5. julija / Cineplexx, Kolosej

Srhljivka
Prvo očiščenje (The First Purge, 2018)

Srhljivka se vrača na sam začetek serije filmov Očiščenje, ki jo je ustvaril in režiral James DeMonaco. Tako imenovani novi očetje Amerike poskušajo v preostanku leta mejo kriminalnih dejanj spraviti pod en odstotek, zato se odločijo, da bodo preizkusili sociološko teorijo, kjer državljanom v eni od zaprtih skupnosti dovoljuje, da v eni noči dajo duška svoji jezi in agresiji ter lahko vršijo kakršnekoli zločine, posledično pa ne bodo kaznovani. Vendar se nasilje v teh dvanajstih urah razširi v nepredstavljive razsežnosti in zajame celoten narod.

od 5. julija / Cineplexx, Kolosej

Animirana družinska pustolovščina
Ukradena princesa (Vykradena pryntsesa: Ruslan i Ludmila, 2018)

Ruslan, lutkarski umetnik, ki sanja, da bi postal vitez, spozna lepo Milo in se vanjo zaljubi, niti sanja pa se mu ne, da je Mila kraljeva hči. Njuna sreča pa ne traja dolgo. Hudobni čarovnik, ki si želi Milino ljubezen spremeniti v svojo zlobno moč, ugrabi princeso tik pred Ruslanovimi očmi. Tako se Ruslan odpravi na najbolj nevarno pustolovščino svojega življenja. Odločen je, da bo rešil ukradeno princeso, premagal vse ovire in dokazal, da je prava ljubezen močnejša od vsake čarovnije.

od 5. julija / Cineplexx, Kolosej

Akcijska kriminalna drama
Nebotičnik (Skyscraper, 2018)

Nekdanji vodja specialne enote za reševanje talcev pri FBI in vojni veteran Will Sawyer po amputaciji noge ocenjuje varnost za nebotičnike. S svojo družino živi v najvišji in najvarnejši stavbi na svetu v Hongkongu, kjer skrbi za varnost, a izpostavlja določene pomanjkljivosti v nebotičniku. Kljub zagotavljanju nadrejenih, da je stavba brezhibna, jo napadejo teroristi. Vso odgovornost za nastalo situacijo teroristi prevalijo na Sawyerja, ki mora, medtem ko je na begu, najti odgovorne za nastalo nesrečo in rešiti svojo družino.

od 12. julija / Cineplexx, Kolosej

Akcija
Sicario 2: Vojna brez pravil (Sicario 2: Soldado, 2018)

V filmu Sicario 2: Vojna brez pravil, nadaljevanju svetovne uspešnice Sicario: Onkraj zakona, se mamilaška vojna na meji med ZDA in Mehiko še poveča, ko začno mehiški karteli trgovati s teroristi po celotni ameriški meji. Za boj proti vojni se zvezni agent Matt Graver (Josh Brolin) ponovno poveže z nemirnim Alejandrom (Benicio Del Toro).

od 19. julija / Cineplexx, Kolosej

Triler
Skrivnostno ogledalo (Looking Glass, 2018)

Skrivnostno ogledalo je psiho-triler o paru, ki kupi star motel v puščavi. Toda to, kar je videti kot lep začetek, se kmalu spremeni v divjo vožnjo skozi skrivnostni svet. Ray (Nicholas Cage) v motelu najde skrivnostno ogledalo, hkrati pa je priča grozljivemu umoru. V zapleteni igri mačke z mišjo mora Ray rešiti svojo ženo in sebe iz grozljive skrivnosti, povezane s hotelom in čudnimi ljudmi, ki ga obiskujejo.

od 26. julija / Cineplexx, Kolosej

Tom Hiddleston Nekdo je spremenil Marvelove junake v ženske in Ryan Reynolds se je poročil sam s sabo 37757149055_92ca0215d3_k.0 Robin Williams: Come Inside My Mind, dokumentarec, ob katerem se boste razjokali Blake Lively in Leighton Meester Igralci z enkratno kemijo na zaslonu, ki se za kamerami sovražijo nightcrawler-1200-1200-675-675-crop-000000 So to najbolj skrb vzbujajoči filmi vseh časov? · · · · ·