shutterstock_524507488
V zraku · shopping

Radi kupujete na spletu? Na 5. konferenci Shopper’s Mind Ecommerce Day, ki se je odvijala v Kristalni palači, so podelili nagrade za najboljše slovenske spletne trgovine Spletni trgovec leta 2016. Preverite, ali je med nagrajenci vaša najljubša slovenska spletna prodajalna.

Raziskava, ki se je poglobila v spletne nakupovalne navade Slovencev, je vključila kar 22.633 slovenskih potrošnikov in ti so med 70 slovenskimi spletnimi prodajalci izglasovali najboljše slovenske spletne trgovine. Nagrade in priznanja so zmagovalcem podelili na 5. konferenci Shopper’s Mind Ecommerce Day. Glavni nagradi sta prejeli spletni trgovini click2chic.si (The Shopper’s Mind Web Champion Award) in malinca.si (The Shopper’s Mind Web Challenger Award), podeljenih je bilo še 25 drugih nagrad in 2 priznanji.

Med nagrajenimi spletnimi trgovinami so bile še naslednje spletne trgovine: Gizzmo.si, Printink.si, Polna-kahlica.si, Licila.si, Pikolin.si, Skratek.si, Tehnox.si, Mercator.si, Grosbasket.com, Silux.si, Sveterotike.si, Alpinashop.si, 1nadan.si, Click2chic.si, Vitapur.si, Conrad.si, Funky.si, Zoohit.si, Printink.si, MImovrste.com, Sonusart.si, Posljipaket.si in Extremevital.si.

PREBERITE ŠE: Najlepša Miklavževa darila za otroke 2016

Slovenci na spletu kupujemo vse pogosteje

Raziskovalni projekt Shopper’s Mind, ki ga podjetje Ceneje, d. o. o., izvaja skupaj s partnersko raziskovalno agencijo Valicon, je dal še naslednje zanimive rezultate.
Letošnji podatki kažejo, da Slovenci na spletu kupujemo vse pogosteje. Od vseh uporabnikov spleta jih vsaj en nakup mesečno opravi 37 odstotkov − 7 odstotkov več kot lani ter 10 odstotkov več kot v letu 2014. 34 odstotkov jih na spletu kupuje elektroniko, 19 odstotkov modne izdelke, 13 odstotkov opremo za dom in vrt ter 11 odstotkov izdelke v kategoriji lepote in zdravja. Tistih, ki ne spletu nikoli ne kupujejo, je samo še 8 odstotkov.


Plišaste živali Feisty Pets Feisty Pets: plišaste igračke s srhljivim zasukom – stiskanje na lastno odgovornost! Šolske torbe in nahrbtniki 2016 Najboljše šolske torbe in nahrbtniki 2016 cover-btc Zelena preobrazba BTC Cityja Ljubljana FNZ BTC LJ Festival nakupov in zabave ponovno v BTC City · ·