Ambient 2013 (157 of 180)
Utrip mesta · dom

Razstava Top ideje uspešno poteka že četrtič v okviru sejma Ambient Ljubljana. Tudi letos je to prava borza idej, odsev časa in pogled v prihodnost. Oblikovalci, arhitekti in oblikovalski navdušenci se predstavljajo s privlačnimi in inovativnimi idejami in izdelki na področju bivanjske kulture.

Polstene tekstilije za dom z imenom USEDI SE - oblikovalka DARJA RANTOdpri galerijo

Kakovost, vrednost in inovativnost predstavljenih idej na sejmu določajo kupci idej (proizvajalci, posamezniki iz gospodarstva, industrije in trgovine) skupaj s prodajalci idej (oblikovalci). Najboljše Top ideje vsako leto nagrajujemo s priznanji, ki jih  podeljuje Gospodarsko razstavišče.

Pobuda Gospodarskega razstavišča, da organizira borzo oblikovanja v Sloveniji,  je nedvomno pomemben prispevek pri uveljavljanju oblikovalske stroke v razvojne in proizvodne strukture našega gospodarstva, mladim oblikovalcem pa omogoča brezplačno javno predstavitev njihovega dela, vsem udeležencem sejma Ambient pa nujen dialog med oblikovalsko stroko, slovenskimi in tujimi proizvajalci elementov bivanjske kulture in končnim uporabnikom.

Komisija, ki sta jo predstavljala Janez Mesarič u.d.i.o. in Ernest Nograšek u.d.i.o., sta nagradila polestne tekstilje za dom z imenom “Usedi se” oblikovalke Darje Rant, pohištvo iz odpadnega lesa z imenom “Neuporabno je uporabno” oblikovalca Mihe Kaučiča in modularni stenski regal “Reml Shelf”. Nagrado za najlepši razstavni prostor sta prejela Matic Treven in Daša Šmid za “Domek”.


Untitled-1 Prilagodljiva plezalna stena za domače mačke foto: Sven Meyer Barviti stenski in talni vzorci danske oblikovalke Barviti in funky prostori. Topel dom. Ideje za dom – Barvito in funky dom_2_garderoba Prostorna in urejena garderobna omara Lema · ·