Torqeedo električni gliserji
Utrip mesta · mobilno

Torqeedo izdeluje plovila in pogonske sisteme, med njimi tudi hitre športne gliserje. Eden izmed njih je Deep Blue, ki ima v sebi kar precejšen del BMW-ja. Poganjaj ga namreč energija iz baterij, ki jih najdemo v električnem avtomobilu BMW i3.

Baterije visoke zmogljivosti omogočajo gliserju doseganje do 160 konjskih moči, medtem ko zagotavljajo največjo gostoto energije na kateremkoli plovilu do zdaj. Ker so se baterije modela i3 izkazale za izvrstne, jih bo kmalu moč videti tudi v jadrnicah in drugih plovilih.

Predstavniki Torqeeda so nad baterijami navdušeni zaradi visoke zmogljivosti in zaradi izredne zanesljivosti, saj tako omogočajo kar najboljše možno dovajanje energije za pogon. Baterije so za plovbo primerne še z drugih vidikov. So izredno odporne na udarce, kar se na vodi zaradi valov pogosto dogaja, se učinkovito hladijo in so kompaktne velikosti. BMW je tako s svojo tehnologijo prodrl tudi na druge trge, s tem pa še povečal svoj vpliv na trajnostni razvoj in obnovljive vire energije.

Galerija slik: Torqeedo: električni gliserji

Torqeedo električni gliserjiOdpri galerijo

Maserati Genesi Avtomobil, ki ga Maserati preprosto mora narediti Trondheim Trawler Trondheim Trawler: nenavadna jahta za prave moške Porsche 911 GT2 RS Porsche 911 GT2 RS: najbolj vroč Porsche na sceni Red_Bay-1440 Najboljši električni avtomobili 2017 ·