otok1
Utrip mesta · destinacija

Si predstavljate otok, poln luštkanih psičkov, ki tekajo naokoli in vam ‘skrivajo’ natikače? Precej nebeško, kajne? A to ne obstaja le v nekem vzporednem vesolju, obstaja kar na našem planetu, natančneje na otoku Providenciales, ki spada pod Turks in Caicos. Tam vas čaka več sto psičkov, s katerimi se lahko igrate, jih sprehajate ali posvojite.

Dobrodelna organizacija Potcake Place že od leta 2005 na otoku Providenciales rešuje ljubke pasje mladičke, ki se soočajo s številnimi težavami, kot je na primer lakota. Psički so po večini mešanica labradorca, nemškega ovčarja in foksterierja, odrasli pa tehtajo med 20 in 23 kilogrami. Letno tako sprejmejo približno 500 psov.

Da jih lahko posvojite, morate biti stari vsaj 25 let in vsi člani vaše družine se morajo zavedati, da gre za večletno obvezo, ki je nikakor ne gre jemati zlahka.

PREBERITE ŠE: RENAISSANCE ISLAND: ČAROBNI OTOK NA KARIBIH

Vsi kužki imajo zdravstveno spričevalo, kjer so zapisane vse zdravstvene informacije in cepljenja. Posvojitev je brezplačna, prosijo pa za donacijo za kritje potrebnih stroškov.

To pa ni edini tropski otok, ki sprejema pse. Territorio de Zaguates na Kostariki prav tako sprejema potepuške pse, kjer zanje poskrbijo, jih negujejo in sprejemajo obiskovalce, ki bi jih morda želeli posvojiti.

skrat 2 Škratje na Krvavcu navdušujejo otroke in odrasle! shutterstock_104111390 (1) Pravljična naravna kopališča v Sloveniji Praia do Pinho, Balneário Camboriú, Brazilija Najboljše nudistične plaže na svetu Naravno kopališče v kampu Podzemelj (Kolpa) Naravna kopališča v Sloveniji: naravno kopališče v kampu Podzemelj (Kolpa) · · · ·