blur-bracelets-caffeine-272887
V zraku · buzz buzz

Koliko skodelic kave ste že spili danes? Morda že toliko, da se zaradi tega tresete in potite? Verjeli ali ne – to za vaše telo morda niti ni škodljivo.

Profesor Peter Kistler z avstralske Univerze Melbourne je med svojo raziskavo prišel do zanimive ugotovitve, ki ni v skladu z vsem poznanimi miti. Izkazalo se je, da naj bi pitje velike količine kave pomagalo ljudem, ki imajo težave s srcem.

Po profesorjevih besedah kava prispeva k povišanju srčnega utripa, kljub temu pa ne povzroča neenakomernega bitja srca. Strastni pivci kave z uživanjem svoje najljubše pijače naj bi tako zmanjševali možnosti za razvoj srčne aritmije.

Študija je razkrila, da je primerna količina zaužite kave na dan 3 skodelice, ki vsebujejo do 400 miligramov kofeina. Posameznik lahko sicer popije do 6 skodelic, ne da bi s tem škodoval zdravju.

Kistler se je pri raziskovanju oprl na študijo, ki so jo lani opravili na Univerzi Southampton in je razkrila, da naj bi bila pri pivcih kave stopnja tveganja za srčni infarkt manjša.

shutterstock_767431966 Tako se piše Barbika! shutterstock_440004025 Zakaj tako pogosto padamo na teorije zarote? suhyeon-choi-184102-unsplash To je strašljiva prihodnost potovanja z letalom tony-stark-robert-downey-jr-1005744-1280x0 10 trikov, da postaneš veliko bolj karizmatičen · ·