Zebrating
V zraku · buzz buzz

Nemški umetniški duo, poznan po imenu Zebrating, ustvarja ulično umetnost za ljudi, ki po svetu hodijo z odprtimi očmi.

Zebrating je umetniški par (sestavljata ga moški in ženska) iz Mannheima, ki je razvil prav posebno vrsto umetnosti. Če se morajo grafitarji in ulični umetniki stalno skrivati pred organi pregona, pa sta Zebrating pričela skrivati kar svojo – umetnost. Kot pravita, ustvarjata umetnost za ljudi, ki hodijo po svetu z odprtimi očmi. Unikatnost njunega dela je v tem, da so umetnine lahko vidne le z enega zornega kota, običajno pod kotom 45 stopinj.

Zebrating Odpri galerijo

Za platno vedno izbereta površino, kjer je to mogoče. S pravega zornega kota se tako siva ograja na mostu spremeni v osupljiv portret mlade ženske v živahnih barvah. Običajno Zebrating riše obraze, portrete – največ po Nemčiji, pa tudi v Parizu so jih ulice že sprejele medse. Kot pravita, vedno lahko izberemo, na kakšen način bomo pogledali. Za njuno umetnost mora posameznik spremeniti vidik in stopiti korak nazaj, da se izriše slika v popolnosti. Se samo zdi, ali umetnost dua Zebrating nosi izjemno močno sporočilo?

BODHI_1 Diva s stilom – na štirih tačkah! IMG_4972 Denar za oglaševanje porabil v dobrodelne namene wood_ceramics Posoda, ki se opere kar sama Untitled-1 Zabaven koledar, ki so ga navdihnili komentarji gostov · · · ·