IK_Snohetta-Under_0915-crop
Utrip mesta · kulinarika

Kdo pravi, da se pod gladino morja ni mogoče prehranjevati? Na severu Evrope se je odprla restavracija Under, ki svojim gostom zagotavlja edinstveno kulinarično doživetje.

Ob južni obali Norveške je zrasla restavracija Under, ki kot prva v Evropi gostom ponuja neprecenljivo izkušnjo prehranjevanja pod morsko gladino. Najdemo jo v kraju Baly, ki ga obdaja Severno morje.

Marsikdo bo ob pogledu na betonsko strukturo pomislil, da ne gre za restavracijo, pač pa za nasedlo plovilo.

Gostje v zgradbo vstopijo skozi vhod, okrašen s hrastovino. Pot jih nato vodi do bara in restavracije, ki leži pet metrov pod gladino morja. Prostor obdaja veliko akrilno okno, skozi katerega je mogoče opazovati pestro podvodno življenje.

Obiskovalci bodo uživali v sezonski hrani, ki jo bo iz svežih sestavin pripravljal kuhar Nicolai Ellitsgaard. Zgradba bo sicer služila tudi kot raziskovalni center.

Ali si želite zagotoviti večerjo v prvi podvodni restavraciji v Evropi? Svojo mizo lahko rezervirate tukaj.

Galerija – Under: prva podvodna restavracija v Evropi

Under: prva podvodna restavracija v EvropiOdpri galerijo

Restavracija in bar Pinija Restavracija in bar Pinija: vrhunska lokacija in sredozemske poslastice dodo pizza Dodo Pizza: ruska picerija odprla svoja vrata v Ljubljani shutterstock_575538970 Teh dejstev o čokoladi gotovo niste vedeli 190219-wolfgat-restaurant-07 Najboljše restavracije na svetu 2019 · ·