Photo Credit:Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin
V zraku · buzz buzz

Björk, islandska pevka in umetnica, sinonim kreativnosti in inovativnosti, bo leta 2015 zavzela New York. Muzej moderne umetnosti bo namreč predstavil retrospektivo njene izjemne kariere, razstavo, ki bo zagotovo nujni postanek za ljubitelje umetnosti in oltar, kamor jo bodo prišli častit oboževalci iz celega sveta.

Björk, islandska skladateljica, avantagardna modna ikona, lepotica nenavadnega videza z glasom, ki razkriva še neslišane tone ter izjemno talentirana multidisciplinarna umetnica, bo od 7. marca do 7. junija 2015 glavna atrakcija New Yorka.

V megalomanski retrospektivni razstavi v MoMI bodo namreč predstavili pregled njene več kot 20-letne kariere na področju glasbe, filma, vizualij, instrumentov, objektov, nastopov in kostumov.
Bo na ogled tudi znana labodja obleka, ki jo je Björk leta 2001 nosila na podelitvi Oskarjev? Ali pa harfa, ki se upira silam gravitacije in je umetniško delo, ki samo po sebi zasluži razstavni prostor? Bodo predvajali kontroverzne glasbene videe, ki so jih marsikje prepovedali?

Podrobne informacije še niso znane, vsekakor pa se obeta zanimiva razstava, ki bo obiskovalcem omogočila direktno izkušnjo in potop v njena filmska in glasbena dela, saj bodo pri postavitvi razstave sodelovali tudi 3D oblikovalci.

Ker je umetnica, ki jo cenijo kritiki po celem svetu, je veliko pričakovanj in navdušenja požela še novica, da bo Björk na razstavi predstavila še novo umetniško instalacijo, zmes biografije in fikcije, ki jo bo pospremila z besedilom, spisanim v sodelovanju z islandskim pisateljem Sjonom Sigurdssonom.

Če zgodovinsko pomembna razstava v centru sodobne umetnosti zahodne družbe ni dovolj, se Björk kot edina v vrsti ustvarjalcev aplikacij lahko pohvali še s tem, da je njena aplikacija postala del muzejske zbirke. MoMA je namreč kot prvo aplikacijo nasploh kupila njeno Biophilio, leta 2013 izdani hibrid med aplikacijo in albumom.

Via New York, torej!


Foto: William Kass Fantastične fotografije hrane brazilskega umetnika Foto: Sandro Giordano Auč, boli – Nadrealisitčne fotografije ekstremnih padcev lolol Takšen je rezultat, ko se s fotografijo dekleta poigra 25 Photoshop navdušencev slide_353848_3852981_free Photoshop čarovnik : neverjetne foto manipulacije · ·