c5baea6be2673a89fbcd9be22b5d0dea_original
V zraku · tehnologija · gadgeti

Radi imamo les. Že stoletja so tla naših domov oblečena v hrastov les, s smrekovim si zunanje terase naredimo prijetnejše, da o notranjem pohištvi ne izgubljamo besed. V zadnjem času je les še posebno priljubljen, saj ga najdemo tudi v obliki USB-ključkov ter okvirjev očal. No, zdaj smo dobili tudi prvi leseni polnilnik na sončno energijo na svetu.

Veiled je prvi leseni polnilnik na sončno energijo na svetu za vaše elektronske naprave. Leseno ohišje sestavlja afriški sapele mahagoni, ki je izjemno trd pa tudi drag.

A ne konča se pri estetiki. Polnilnik Veiled ima dva vhoda USB-A in enega USB-C. Opremljen je s 5-vatnim solarnim panelom, ki omogoča napajanje prek sončne energije, tako da ne boste odvisni od električnih vtičnic.

Polnilnik ima 10.000 miliamperov zmogljivosti, kar bo zadoščalo za polnjenje dveh napravic hkrati. Zaradi vgrajenega varnostnega sistema bo polnilnik samodejno prekinil napajanje, ko bo baterija napravice polna. Prav zaradi lesa, ki veliko bolje ‘prenaša’ vročino kot na primer aluminij, iz katerega je večina ohišij polnilnikov, se boste polnilnika po urah na vročem soncu brez težav dotaknili, ne da bi se opekli.

Za leseni solarni polnilnik Veiled boste morali prek Kickstarterja odšteti 49 evrov.

Galerija – Veiled: prvi leseni polnilnik na sončno energijo na svetu

Veiled: prvi leseni solarni prenosni polnilnikOdpri galerijo

0bffdd0d5103e839a55808ef15e4a071 Kodak Mini Shot Instant: zabavna igračka za ljubitelje instant fotografije nofilmschool_freefly_movie_4 Movi Smartphone Cinema Robot: naj vaš iPhone postane prava filmska kamera 1000-500-citymagazine-cover 10 bistvenih dodatkov za vse srečneže, ki že imate iPhone X gimbalcam-self-stabilizing-4K-HD-action-sports-cam-details2 Kamera GimbalCam: sladkorček za vse, ki želijo posneti svoje dogodivščine · · · · · ·