The e-Beetle
Utrip mesta · mobilno

Hrošč je postal moderen. In to tisti klasični, za katerega vsi vemo kako je videti. S predelavo so se pri Volkswagnu poslovili od motorja na notranje izgorevanje in ga nadomestili z električnim. Tukaj je Volkswagen e-Beetle!

Volkswagen Group Components deluje pod okriljem koncerna Volkswagen in so zaslužni za električno predelavo Volkswagen e-Beetle, ki velja za eno izmed največjih Volkswagnovih klasik. Električni pogon, menjalnik in baterijo so si sposodili pri modelu e-up!, ostale komponente pa pri prihajajočih Volkswagnovih električnih avtomobilih. Predelani Beetle ima 60 kW (82 KM) moči in baterijo s kapaciteto 36,8 kWh. S polno lahko prevozimo do 200 kilometrov, po enournem polnjenju, pa imamo dovolj energije za še dodatnih 150 kilometrov poti.

Predelava je dodala kar nekaj teže, električni Beetle pa tako tehta kar 1.280 kilogramov. Zaradi tega je bilo potrebno ojačati šasijo in zavore. Najvišja hitrost, ki jo doseže Hrošč znaša 150 km/h, pospeševanje od 0 do 50 km/h pa malenkost manj kot 4 sekunde. Tudi električni Hrošč se bo prvič pokazal javnosti na skorajšnjem frankfurtskem avtomobilskem salonu.

Galerija: Volkswagen e-Beetle

Volkswagen e-BeetleOdpri galerijo

Kolo RE:CYCLE iz recikliranih kapsul Nespresso RE:CYCLE: švedsko kolo, izdelano iz 300 kavnih kapsul CUPRA Tavascan Concept CUPRA Tavascan: nova študija električne CUPRE Honda E Honda E: to bo eden privlačnejših malih avtomobilov na tržišču! Nissan Juke Novi Nissan Juke: nova generacija je občutno prijetnejša za oko ·