1000-650-x2-knjizna-polica
V zraku · trend

Knjižne police so objekti poželenja, saj so lahko izjemno domiselne, njihova vsebina pa nam velikokrat prikliče lepe spomine. Na knjižnih policah namreč hranimo trenutke časa, velikokrat posvečene le sebi. Zato si ta predmet v stanovanju zasluži veliko pozornosti, vsaj toliko, kot je je vzbudila knjižna polica z imenom X2.

Knjižna polica X2 Bookshelf podjetja WeWood ima nenavadno lastnost. Z zgolj nekaj potezami namreč lahko spreminja svojo obliko in se tako prilagaja prostoru.

Videoposnetek metamorfoze:


Oblikovalec Laurindo Marta iz podjetja WeWood je oblikoval polico, ki stavi na 100-odstotni masivni hrast. Material, ki je potreben, da mnogi elementi, vezani skupaj z gibljivimi elementi, lahko delujejo kot mehanizem, ki omogoča preoblikovanje knjižne police v več oblik. Modularna zasnova, ki jo lahko povečuje tako višino kot širino, je narejena iz dveh blokov. Vsakega od teh blokov tvori 48 lesenih letev, ki delujejo v tandemu z medeninastimi vijaki oziroma veznimi elementi. Slednji omogočajo gibanje v drugo konfiguracijo.

Priznati je treba, da gre za odličen in brezčasen dizajn, ki lahko vaše  knjige gosti praktično v vsakem prostoru stanovanja.

WEWOOD X2 Bookshelf – modularna knjižna policaOdpri galerijo
Sodobni poklici 15 poklicev, ki jih pred nekaj desetletji še ni bilo Poslikani lasje – novi modni trend v barvah mavrice Ženske frizure 2016: poslikani lasje v barvah mavrice DogovorjenoMesto Pošta Slovenije vam paket dostavi tudi na teraso Stenska ura Oqloq Minimalistična stenska ura Oqloq ·