Mark Zuckerberg in Elon Musk
V zraku · buzz buzz · V zraku · tehnologija

Na Floridi je včeraj razneslo vesoljsko plovilo s Facebookovim satelitom, kar je močno razburilo Marka Zuckerberga, ki je prst za 95-milijonsko škodo uperil v Elona Muska, alfo in omego Tesle Motors. Satelit, ki bi omogočil dostop do spleta uporabnikom iz Afrike, Srednjega vzhoda in Evrope, je bil namreč na krovu rakete njegovega podjetja SpaceX.

Na izstrelišču ameriškega zasebnega vesoljskega podjetja SpaceX Elona Muska je nedavno razneslo raketo Falcon. Na njenem krovu je bil tudi 95 milijonov ameriških dolarjev vreden Facebookov satelit, s katerim je imel Mark Zuckerberg velike načrte.

”SpaceX lahko potrdi, da je med pripravami na vžig motorjev rakete nastala napaka, ki je povzročila uničenje plovila in tovora,” je dejal tiskovni predstavnik podjetja SpaceX Phil Larson.

PREBERITE ŠE: Tesla Gigafactory – največja tovarna na svetu odprla vrata

V eksploziji na srečo nihče ni bil poškodovan, Mark Zuckerberg, ki je bil tedaj v Afriki, pa je svojo frustracijo izrazil na Facebooku, kjer je med drugim zapisal, da je globoko razočaran, da je raketa podjetja SpaceX uničila njihov satelit (Facebook ga je izdelal s francoskim partnerjem Eutelsat Communication), ki bi v Afriko, na Srednji vzhod in v Evropo pripeljal splet.

”Na srečo,” nadaljuje, ”smo razvili tudi druge tehnologije, kot je Aquila (internetni dron, op. p.), ki bo uporabnikom omogočila dostop do spleta.”

Če bi imela Mark Zuckerberg in Elon Musk pogovor na Messengerju:


naslovka Pravljica ali resničnost: kako živijo resnične princese? COVER Zato doživiš deja vu! Emmys 2011 - RED CARPET Znanstveniki razkrili skrivnost najbolj privlačnih moških na svetu Najbolje plačane manekenke 2016 Najbolje plačane manekenke 2016 · · ·