christian-buehner-6W1y8RyU7VE-unsplash
V zraku · odnosi

Zakaj se moški bojijo resne zveze? Med številnimi stereotipi o moških je gotovo ta, da se bojijo predanosti. Večkrat to drži kakor ne. Želijo si le, da jim ponudite priložnost, da razložijo svoje vedenje, da pokažejo, kdo so.

Obstajajo razlogi, zakaj se moški bojijo resne zveze, zakaj se bojijo predanosti, in nekateri so čisto razumni in ne nekaj, kar bi ženske morale vzeti osebno. Pa si poglejmo razloge, zakaj se moški bojijo resne zveze.

PRETEKLE IZKUŠNJE

Slabe izkušnje iz prejšnjega razmerja vplivajo na trenutno razmerje in moški bodo nekoliko težje dali priložnost novemu razmerju. Za številne od njih je enkrat strto srce dovolj, da bežijo stran od katerekoli resne zveze v prihodnosti. Če ste v zvezi s takšnim moškim, mu dajte priložnost, ne pritiskajte nanj, da se mora vezati. Bodite potrpežljive z njim. S pravo osebo se večina moških spopade in znebi strahu iz preteklosti.

STRAH PRED ZAVRNITVIJO

Nekje globoko v sebi imajo strah pred zavrnitvijo, skoraj vedno so zaskrbljeni in razmišljajo, ali bi se spustili v razmerje ali ne. Kaj če bodo zavrnjeni? Potrebujejo nekaj časa, da se počutijo udobno, varno, da naredijo korak naprej. Ko si enkrat dovolijo, da se spet navežejo, se predajo v celoti.

Bojijo se, da si bo oseba, ki so jo izbrali, spustili v svoje srce, premislila in jih zapustila. Menijo, da če se ne bodo navezali, ne morejo biti zavrnjeni. Zato se veliko moških izogiba resnim zvezam, dokler niso stoodstotno prepričani, da jih oseba ne bo zapustila.

PROBLEMI Z ZAUPANJEM

Če verjamete ali ne, veliko moških ima probleme z zaupanjem. To sovpada z njihovim strahom pred zavrnitvijo in prejšnjimi slabimi izkušnjami. Če mislijo, da vam ne morejo zaupati, se dejansko bojijo navezati na vas. Naj vas pomirimo, to verjetno nima nobene zveze z vami. Če je bil moški ranjen v preteklosti, mogoče ne more nikomur zaupati. Včasih mora pač najprej zgraditi zaupanje v vas.

OKOSTNJAKI V NJEGOVI OMARI

Ni novost, da imajo moški skrivnosti … in marsikatere ne želijo prinesti v novo razmerje. A če preidejo v resno razmerje, ne morejo v neskončnost skrivati okostnjakov v omari, saj ti počasi padajo iz nje. Marsikateremu moškemu je misel, da bodo skrivnosti prišle na površje, strašljiva. Če jim ni prijetno z nekom deliti svojih skrivnosti, to pomeni, da še niso dovolj globoko v razmerju.

POMANJKANJE SVOBODE

Večina moških povezuje resno razmerje s tem, da bodo izgubili svojo svobodo. Imajo občutek, da se vračajo v preteklost, otroštvo, ko so morali svoje odločitve razlagati staršem. Verjemite, to nima nič s predanostjo osebi, tako da ne jemljite tega osebno. Gre bolj za občutek, da jih nekdo vodi, da ne odločajo več sami. In zato se upirajo resni zvezi.

POMANJKANJE ZRELOSTI

Na to res nima nihče vpliva. Ljudje so preprosto zreli na različne načine in večina moških je malce nezrelih. Če je moški mlad, globoko v sebi ve, da ni pripravljen na resno zvezo. To se bo izražalo skozi njegov strah pred zvezo.

NE ŽELIJO IZGUBLJATI ČASA

Priznajte, tole je malce čudno, ampak veliko moških vidi propadla razmerja kakor izgubo časa. Skoraj vedno potrebujejo zagotovitev, da bo nekaj trajalo, preden se sploh lahko predajo in stopijo v resno zvezo. Če se razmerje konča po dveh letih, se jim zdi, da so izgubljali čas z njim. To je še eden iz razlogov, zakaj se moški bojijo resne zveze! Za večino od njih velja, da če so o nečem stoodstotno prepričani, se ne bodo umaknili, ampak bodo tvegali.

STRAH PRED SPOLNO MONOGAMIJO

Seveda vse se začne in konča s seksom. Nihče ne gre v resno razmerje z namenom, da bo prevaral partnerja. Moški včasih težko sprejmejo, da če so v resni zvezi, da bodo spali samo z eno osebo (morda celo za vedno?). Čeprav so zvesti, jih preganja misel, da je zdaj konec njihovih spolnih osvajanj. Misel, da se morajo temu odpovedati, lahko traja nekaj časa in zaradi tega se bojijo resnih zvez. Seveda se to sliši plitvo in neumno, ampak tako je.


cover-sanska-zenska Nepogrešljive lastnosti, s katerimi vsaka ženska obnori moškega Če se partnerja podpirata, komunicirata drug z drugim, je to odlična dispozicija za dober spanec in za razmerje nasploh. To je stvar, ki jo morata kot par narediti, preden gresta v posteljo! ivan-cabanas--E2nk5pNJ1g-unsplash 4 razlogi, zakaj zakonske zveze danes ne funkcionirajo več shutterstock_1468797170 Podari svojemu dragemu ta kompliment in bo tvoj za celo življenje! · ·