20090821215824!P.S._I_Love_You
Kulturni izbor · film

Žalostne življenjske zgodbe, žalostne usode, lepi trenutki, ljubezen, bolečina – vsega po malo. To so filmi, ob katerih ne boste uspeli ostati ravnodušni.

Titanik, Beležnica, Duh … vse to so filmi, ki nam orosijo oko. A še zdaleč niso edini. Pripravite robce, to so filmi, ob katerih boste jokali krokodilje solze!

Ljubezenska zgodba (Love Story, 1970)

Ganjiva zgodba o ljubezni med bogatašem Oliverjem in inteligentno Jenny iz srednjega razreda. Kljubem nasprotovanju Oliverjevega očeta se mlad par poroči in živi idilično vse do trenutka, ko udari tragedija. Jenny namreč boleha za smrtonosno boleznijo in nima več veliko časa.

Z roko v roki (Stepmom, 1998)

Anna in Ben se nikakor ne moreta sprijazniti z dejstvom, da sta se oče Luke in mati Jackie ločila, v očeteovem življenju pa je zdaj nova ženska Isabel. Kljub njenemu trudu, da bi se otroka v njeni družbi počutila lepo, Jackie meni, da Isabel za dobre odnose ne naredi dovolj. Ko Jackie izve, da ima tumor, ki bi lahko bil smrtonosen, se spor še samo poglobi.

Moja punca (My Girl, 1991)

Razposajena Vada po smrti matere živi z očetom Harryjem, lastnikom pogrebnega zavoda. Ko v njegovo življenje vstopi Shelly, Vada postane ljubosumna in naredi vse, kar je v njeni moči, da bi ju ločila.

Veter v mojih krilih (Beaches, 1988)

Film je zgodba o prijateljstvu dveh žensk iz različnih okolij, katerih prijateljstvo traja že 30 let. Priviligirana bogatašinja in cinična zabavljačica tako delita turbulentno, a močno prijateljstvo, ki ga lahko loči le tragedija.

Spomin v srcu (A Walk to Remember, 2002)

Čustvena in galnjiva romantična drama spremlja mladega Landona, krivega za poškodbo svojega vrstnika, ki ga kaznujejo s prisilnim dobrodelnim delom. Med sodelovanjem v dramski sekciji ga pritegne zadržana Jamie, hčerka protestantskega duhovnika, ki je velikokrat tarča posmeha. A Langdon še ne ve, da njegova ljubljena umira.

Ob tebi (Me Before You, 2016)

Prikupna Lou po spletu okoliščin pristane na dvorcu premožnega Willa, ki je po prometni nesreči povsem hrom, hkrati pa trpi tudi duševno, saj je izgubil voljo do življenja. Lou kmalu omehča in osvoji njegovo srce. Skupaj se podata na romantično dogodivščino, ki pa nima nujno srečnega konca.

Teorija vsega (The Theory of Everything, 2014)

Film se osredotoča na življenje legendarnega astrofizika Stephena Hawkinga. Spoznamo ga v študijskih letih, ko se tudi zaljubi v Jane. Sreča mladega para je kratkotrajna – Stephenu pri 21. letu postavijo diagonozo zahrbtne živčne bolezni ALS. Čeprav njegovo telo odpoveduje, se z Jane poročita, Stephen pa nadaljuje svoje znanstveno raziskovanje.

P.S. Ljubim te (P.S. I Love You, 2007)

Holly nepričakovano izgubi ljubljenega moža. Strta in uničena za rojstni dan prejme darilo, ki ji ga je pred smrtjo pripravil mož, temu pa sledi še več pisem, ki Holly vodijo skozi proces žalovanja.

MV5BMTc5NTU2NDQ5Ml5BMl5BanBnXkFtZTcwMDIxMjk2Mw@@._V1_SY1000_CR0,0,1767,1000_AL_ “My precious”: prihaja serija Gospodar prstanov Kdo bo zmagal v finalu Igre prestolov? Znanost ima odgovor! Kdo bo zmagal v finalu Igre prestolov? Znanost ima odgovor! 4 napovedi, kaj se bo zgodilo v naslednji epizodi Igre prestolov, ki ti bodo postavile dlake pokonci 4 napovedi o drugi epizodi serije Igra prestolov, ki ti bodo postavile dlake pokonci Igra prestolov To je najdražji prizor s smrtjo v Igri prestolov ·