Trebuh je eno tistih področij, kjer se maščoba hitro nalaga in področje, kjer to najtežje odpravimo. Lahko se celo zgodi, da kljub pogosti vadbi tega področja preprosto ne moremo spraviti v obliko, ki si jo želimo. Kaj delamo narobe?
Najprej se je treba zavedati, da je topljenje maščob okoli trebuha odvisno od večih dejavnikov: hitrost presnove, naša starost, vrsta vadbe in hrana ter pijača, ki jo redno uživamo. Tudi, če se v dieti znebimo ogljikovih hidratov in sladkarij, to še ne pomeni, da se bomo lahko popolnoma znebili trebuha. Da bi ta bil raven, moramo najprej zaužiti dovolj tekočine, jesti zdravo in raznovrstno, izvajati pravilno vadbo in se odpovedati alkoholu ter gaziranim pijačam. Najpomembneje pa je, da se zavedamo, da je to daljši proces. Rezultati ne bodo tukaj čez noč, ampak bo potrebnega kar nekaj časa in truda, da bodo lahko rezultati dolgoročni in zadovoljivi.
3 glavne napake, ki jih delamo pri pridobivanju ravnega trebuščka:
1. Delamo le trebušnjake.
Ena večjih napak je, da delamo le trebušnjake in vaje, ki so namenjene izključno temu delu telesa. Raven trebuh bomo dosegli le s kombinacijo različnih vaj, da pa bo ta res oblikovan, pa je najprej treba stopiti maščobe, trebušnjaki pa tega ne bodo naredili. Začnimo s kardio vadbo in z vajami z utežmi, nato pa pride na vrsto oblikovanje.
2. Jemo vse, kar je “zdravo.”
Pri hrani je pomembno, da povečamo vnos beljakovin, svežega sezonskega sadja in se izogibamo konzervirani hrani, tudi če ima oznako “zdravo”. Zaželeno je, da jemo kuhano hrano, saj ta načeloma ne napihuje, in da se izogibamo pijači, ki vsebuje konzervanse. Poskusimo s sveže stisnjenimi sokovi, vodo ali hranljivimi čaji.
3. Ignoriramo stres in situacije, ki se nam dogajajo.
Čeprav je vsak organizem drugačen in nihče na stvari ne reagira enako, situacije, ki se dogajajo na delovnem mestu ali v družini, vplivajo na problematične dele telesa, med katere trebuh prav gotovo spada. Zato ne bodite presenečeni, če bo med stresnim obdobjem topljenje maščob in oblikovanje trebuha stagniralo.