Mobilna aplikacija Žepni vodnik za obravnavo nujnih stanj
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Na pametnemu telefonu imamo kopico aplikacij. Nekatere so bolj, druge manj koristne. Če bi lahko imeli zgolj eno, naj bo to ta, ki jo je pripravilo slovensko Društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Ljubljana. Z njo boste namreč morda nekomu nekoč rešili življenje. Gre za mobilno različico Žepnega vodnika za obravnavo nujnih stanj. Na aplikaciji najdete postopke oživljanja, razrešitev tujka v dihalni poti, zaustavljanje krvavitve in nameščanje nezavestne osebe v bočni stabilni položaj.

Slovensko Društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Ljubljana je po nekaj fizičnih izdajah Žepnega vodnika za obravnavo nujnih stanj zdaj pripravilo še istoimensko brezplačno mobilno aplikacijo, na kateri najdete osnovne postopke oživljanja, razrešitev tujka v zgornji dihalni poti, nameščanje nezavestne osebe v bočni stabilni položaj in zaustavljanje krvavitve. Deluje na pametnih telefonih, ki uporabljajo operacijska sistema Android in iOS.

PREBERITE ŠE: Aplikacija Google PhotoScan: ko pametni telefon postane skener

Ljudje v primeru nesreč pogosto odreagiramo panično ali pa ‘zmrznemo’. Če boste imeli pri sebi aplikacijo Žepni vodnik za obravnavo nujnih stanj, ki se je iz opomnika preobrazil v uporabno orodje – vsebine so hitro dostopne prek preglednega menija –, ne boste nikoli zatajili, saj bodo vsi potrebni ukrepi, s katerimi lahko nekomu rešite življenje, na dosegu roke. Vsebine so prilagojene za odrasle in otroke, s pomočjo kalkulatorja in vnosom, na primer teže, pa lahko hitro pridemo do izračunov za ene in druge. Aplikacijo je izdelal BPlanet.


iziPhone je tako droben, da ga lahko pospravite v še tako majhno torbico ali denarnico iziPhone: mini telefon za mirnejši vsakdan Mobilni telefon Nokia 150 Nokia 150 – dobra stara Nokia v novi embalaži augu_9999_38 Enkrat v letu odložite svoj pametni telefon in uresničite najlepše trenutke Mobilna aplikacija Google PhotoScan Aplikacija Google PhotoScan: ko pametni telefon postane skener · · · · ·