Mobilna igra Pokemon GO
V zraku · buzz buzz

Zdaj ste verjetno že prav vsi slišali za mobilno igro Pokemon GO, ki je obnorela uporabnike pametnih telefonov. Potem ko je postala dostopna tudi v Sloveniji, je pokemanija zajela tudi Slovenijo. Čez noč je Pokemon GO podrl številne rekorde in postal tema vseh pogovorov in vseh novic. Pokemone iščejo vsi, pri tem pa smo priča tudi številnim, milo rečeno, nenavadnim zgodbam, ki nastajajo med igranjem. Predstavljamo zgodbe, ki jih piše življenje, pardon, Pokemon GO. Ker Pokemon GO je življenje!

Čeprav je mobilna igra Pokemon GO v naših življenjih prisotna le kratek čas, se zdi, da jih je popolnoma prevzela. Gre za popkulturni fenomen, ki ga svet ne pomni. Zaradi igre Pokemon GO, ki je že na voljo tudi v Sloveniji, se dogajajo prometne nesreče, ljudje odkrivajo trupla, si zvijajo gležnje, dekleta odkrivajo varajoče fante, nekateri od besa streljajo na trenerje Pokemonov, poročajo o ropih ipd.

PREBERITE ŠE: Najdete Pokemona?

Ljudje iščejo navidezne Pokemone povsod – doma, v službi, med hojo po ulici, v gorah, na dopustu, tudi med vožnjo z avtomobilom, čeprav je to smrtno nevarno. In pri tem nastajajo zanimive, če ne že kar bizarne zgodbe.

To so zgodbe, ki jih piše življenje Pokemon GO:

Lovci na Pokemone hodijo po minskih poljih

V Bosni in Hercegovini so nekateri zaradi igranje mobilne igre Pokemon GO zašli na območja minskih polj, kar je lahko zelo nevarno. Nevladna organizacija Posavina bez mina zato ljudi opozarja, da spošutjejo opozorila, ki označujejo območja, kjer se lahko še vedno nahajajo mine iz vojne v BiH, ki se je končala leta 1995.

Trenerji Pokemonov zaustavili promet

Ko se je v Centralnem parku v New Yorku pojavil redek Pokemon (Vaporeon), je promet dobesedno zastal. Ljudje, ki so igrali Pokemon GO, so namreč pustili avtomobile na ulici tako, kot so bili v tistem trenutku, s prižganimi motorji in lučmi ter odprtimi vrati. To je bil prizor kot v kakšnem apokaliptičnem filmu.

Lov na Pokemone prekine vremensko napoved

Ko je vremenar Bobby Deskins poskušal podati vremensko napoved, je v eter vpadla novinarka in voditeljica Allison Kropff, ki se v vnetem lovu na Pokemona sploh ni zavedala, da je prekinila prenos v živo. Tako je strmela v zaslon in odkorakala mimo kamere, kot da nič ni.

Moški pustil službo, da je lahko postal trener Pokemonov

Novozelandec Tom Currie je vzel lov na Pokemone preveč resno. Pustil je namreč svojo redno službo kot natakar, da bi lahko postal polnozaposleni trener Pokemonov, sploh prvi na svetu. Kot pravi, želi potovati po Novi Zelandiji in ujeti prav vse Pokemone. Do zdaj jih je ujel 91 od 151. Njegovim dogodivščinam lahko sledite na Instagramu ali Facebooku.

Zaradi igre Pokemon GO je dekle nenadejano našla truplo

Da najdemo Pokemona, moramo včasih okolico prečesati po dolgem in počez. To je počela tudi nič hudega sluteča 19-letna Shayla Wiggins iz ameriškega Wyominga, ki se je potikala okoli reke, kjer je iskala vodnega Pokemona. Ko je svoj pogled odlepila od zaslona, je v vodi le dva metra proč zagledala truplo. Šlo je za moškega, ki naj bi po besedah tamkajšnje policije umrl zaradi spletna naravnih okoliščin (utopitve).

Med igranjem igre Pokemon GO so bili ljudje zabodeni in oropani

21-letni Michael Baker, ki se je sredi noči med igranjem Pokemon GO potikal v bližini svojega doma v Forest Grovu (Oregon, ZDA), je mimoidočega vprašal, ali tudi on igra to mobilno igro. Ta ga očitno ni razumel in mu je odgovoril z vbodno rano, saj mu je v telo zaril nož in nato pobegnil. Kljub temu Baker ni nehal igrati igre, saj je pač ”moral” ujeti vse Pokemone v bližini. Pozneje je dobil osem šivov na rami.

Trenerja Pokemonov rešila 27 zapuščenih živali

Sara Perez in Matthew Teague sta med lovom na Pokemone sredi praznega parka odkrila kletko, v kateri je bilo 20 hrčkov in sedem miši, ki so bili brez hrane in vode. Kletko sta pobrala, doma živali nahranila in napojita ter tako rešila življenje vsej sedemindvajseterici. Nato sta jih odnesla v houstonsko zavetišče, kjer so jih, potem ko se lastniki niso javili, dali v posvojitev.

Moški med igranjem igre Pokemon GO priča umoru

Moški, ki je igral Pokemon GO in lov neposredno prenašal, je opazil, da je blizu ustavil tovornjak. Sprva je mislil, da tudi tovornjakar lovil Pokemone, namesto tega pa je bil priča umoru dekleta. Zvočni dokaz (na 3:15):

New York je bil ena od prvih prestolnic, ki jo je okužil Pokemon GO

Če se boste v bližnji prihodnosti potikali po New Yorku, pazite na mimoidoče, ker oni ne bodo opazili vas.

Trenerji Pokemonov so nespoštljivi do spominskih obeležij

V spominskem muzeju holokavsta v Washingtonu so pristojni obiskovalce prosili, naj v muzeju ne igrajo mobilne igre Pokemon Go, saj je to neprimerno in nespoštljivo. Podobna opozorila prihajajo tudi s pokopališč in drugih spominskih lokacij. Problem je, ker so muzeji in podobne ustanove točke, kjer lahko trenerji Pokemonov med drugim dobijo pokežoge, ki so ključne za igranje. A to odgovornih prav nič ne zanima, zato so marsikoga, ki ni upošteval pravil, zaradi igranja že vrgli iz muzeja. Čeprav vam igra tako pravi, namreč še ne pomeni, da morate to tudi zares storiti.

Zaradi igranja Pokemon GO ljudje povzročajo prometne nesreče …

Čeprav vse glasneje opozarjajo, naj mobilne igre Pokemon GO ne igramo, ko upravljamo vozilo ali kolo, se ljudje na opozorila požvižgajo. Nekateri so zaradi tega že zapeljali v drevo ali ”zgrešili” ovinek. Da padcev, ureznin in podobnih telesnih poškodb zaradi preveč vnetega igranja in premalo posvečanja okolici niti ne omenjamo.

… in padajo po stopnicah

Nevarnost, ki je še pred 14 dnevi ni bilo

Opozorila o nevarnosti igranje mobilne igre Pomeon GO prihajajo z vseh strani. Še nedavno smo se smejali opozorilom, ki jih velja upoštevati pri zajemanju selfijev. Zdaj se zdi se, da je bila to zgolj ogrevanje za pristojne organe, ki zdaj drug za drugimi izdajajo opozorila o nevarnosti igranje igre Pokemon GO. Svoje so že pristavili tudi hrvaški gorski reševalci, ki so turistom priporočili, naj na gori Velebit ne igrajo te igre. Njihov tvit se je glasil takole: ”Dragi turisti, medtem ko ste na hrvaški obali, vas prosimo, spoštujte gorovji Velebit in Biokovo ter tam ne iščite Pokemonov. Hvala.”

Slovenski trenerji Pokemonov

Tako so se na lov na Pokemone odpravili mlečnozobi trenerji Pokemonov iz Slovenije, ki več kot očitno potrebujejo še nekaj vaje. Ali pa naj vmes malce manj ”afne guncajo”.

Igro Pokemon GO nepridipravi izkoriščajo za rope

Med igranjem igre Pokemon GO je bil marsikdo že oropan, saj je med lovom zašel v bolj nevarni predel mesta, kjer je hitro postal lahka tarča nepridipravov. Trije moški v Ameriki so igro oz. točke PokeStop uporabili kot vabo, in sicer tako, da so lokaciji dodali napravo Wi-Fi , ki je tja zvabila igralce, ki so jih nato oropali in jim grozili s pištolo. Preden so jih dobili organi pregona, so do golega obrali osem ljudi.

Če ste v ZDA, na vas med lovom tudi streljajo

YouTubov uporabnik Lanceypooh je s svojim prijateljem sredi ničesar iskal zelo redkega Pokemona. Pri tem je dvojica zašla na zasebno zemljišče, in ko sta izstopila iz avta, da bi v žogo ujela žepno pošast, se je iz teme oglasil glas moškega, ki ju je vprašal, kdo sta in kaj počneta. V slogu ”najprej streljaj, potem sprašuj” (čeprav je dejansko najprej vprašal), je začel vsevprek streljati. Na srečo pri tem nihče ni bil poškodovan. To pa še zdaleč ni edini primer streljanja zaradi igre Pokemon GO, ki je razjezila že marsikaterega lastnika zemljišča, ki je na njej našel trenerje Pokemonov, je pa do zdaj edini ujet na kamero.

Zaradi igre Pokemon GO je ugotovila, da jo vara

Tisti, ki varate pozor! Zaradi igre Pokemon GO ste lahko ob dekle, kot je bil Newyorčan Evan Scribner, ki je priznal, da je zdaj že njegovo bivše dekle ugotovilo, da jo vara, prav zaradi njegovega igranja igre Pokemon GO. Dekle je prek aplikacije videlo, kje se je potikal med lovljenjem Pokemonov. Ena od teh lokacij je bilo tudi stanovanje njegove bivše. Takšnega PokeStopa pač ne morete obrazložiti!

Igra Pokemon GO povzročila stampedo

Iz Centralnega parka v New Yorku prihajajo ti dramatični posnetki množice, ki se s svojimi mobilniki odpravi na lov za redkim Pokemonom (Vaporean), ki se tam pojavi.

MTI3NTUyNTcxMTkwNTgxNzI2 Lastnosti, ki te naredijo privlačnega (ne glede na videz) Najbolj seksi olimpijke 2016 Rio 2016: najbolj seksi športnice, ki bodo nastopile na olimpijskih igrah v Riu Najboljše univerze na svetu 2016 Najboljše univerze na svetu 2016 – slovenski univerzi napredovali Odkriješ Pokemona? Najdete Pokemona? · · · · ·