zlati globusi 2017
Kulturni izbor · film

V zgodnjih jutranjih urah po našem času so v Los Angelesu, natančneje v hotelu Beverly Hilton, podelili zlate globuse, ki jih podeljuje združenje tujih novinarjev v Hollywoodu. Podelitev je vodil britanski komik Jimmy Fallon. Kar 7 zlatih globusov je domov odnesla romantična drama La La Land (Dežela La La). Zlati globus 2017 za najboljši film v kategoriji drame je prejel film Moonlight, v glavnih igralskih kategorijah pa sta slavila Isabelle Huppert za vlogo v francoskem filmu Elle in Casey Affleck za vlogo v filmu Manchester By The Sea.

Podelitev zlatih globusov je prireditev članov ameriškega združenja HFPA. Nagrade obeležujejo najboljše tuje ali domače filme in televizijske programe minulega leta.
Zlati globusi se velikokrat izkažejo kot dobra napoved za poznejšo podelitev oskarjev, zmagovalci so namreč nemalokrat isti. Na odgovor, ali bo tako tudi letos, bomo morali počakati še dober mesec.
74. podelitev je prvič vodil komik Jimmy Fallon, voditelj NBC-jevega The Tonight Showa, kipce pa so med drugim podeljevali Drew Barrymore, Sylvester Stallone, Nicole Kidman in Reese Witherspoon.

PREBERITE ŠE: Zlati globusi 2017: znane so nominacije za zlati globus 2017

Kdo so zmagovalci zlatih globusov 2017?

Filmska kategorija:
Zlati globus 2016 za najboljšo filmsko dramo je odnesel film Moonlight, v kategoriji najboljšega muzikala ali komedije pa film La La Land.

Najboljši igralec v drami je Casey Affleck (Manchester By The Sea), najboljša igralka Isabelle Huppert (Elle).

Najboljša igralka v muzikalu ali komediji je Emma Stone (La La Land), najboljši igralec pa Ryan Gosling (La La Land).

Zlati globus za režijo je odnesel Damien Chazelle za film La La Land.

Kot najboljša stranska igralka je bila izbrana Viola Davis (Fences), najboljši stranski igralec je Aaron Taylor-Johnson (Nocturnal Animals).

Najboljši celovečerni animirani film je Zootopia, najboljši tujejezični film pa Elle iz Francije.

Najboljši scenarij je scenarij Damiena Chazella, ki ga je spisal za romantično dramo La La Land.

Zlati globus za izvirno glasbeno podlago pripada Justinu Hurwitzu za glasbeno podlago v Chazellovem filmu La La Land.

Najbolj izvirna pesem v filmu je pesem Justina Hurwitza City of Stars iz filma La La Land.

Televizijska kategorija:

V vidnejših televizijskih kategorijah so slavili: TV-serija The Crown v kategoriji drame in TV-serija Atlanta v kategoriji komedije.

Zlati globus za glavno vlogo v TV-seriji je prejela Claire Foy (The Crown), kot igralec je slavil Billy Bob Thornton (Goliath). V komičnih TV-serijah sta slavila Tracee Ellis Ross (Black-ish) in Donald Glover (Atlanta).

Ameriški igralka in filmska ustvarjalka Merly Streep je domov odnesla častni globus, tj. nagrado Cecila B. DeMilla, za svoj izjemen prispevek k svetu zabave pred in za kamero.

Film Una (2016) Filmski napovednik: Una (2016) Film Manchester by the Sea (2016) Filmski napovednik: Manchester by the Sea (2016) Chucky Filmski napovednik: Cult of Chucky (2017) – čas je za sedmi del Otroške igre! zookeepers-wife-poster-jessica-chastain 13 knjig, ki jih morate obvezno prebrati, preden postanejo filmi · ·