marcus-wallis-471438-unsplash
V zraku · buzz buzz

Ste se kdaj vprašali, kako to, da je vaš zlati prinašalec, doga ali irski seter tako zelo ljubeče bitje? Znanost je našla odgovor na vprašanje, zakaj so psi tako prijazni. Pri psih so znanstveniki našli mutacije genov, ki so odgovorni za to, da so psi v primerjavi z volkovi veliko bolj prijazni in družabni.

Na znameniti univerzi Princeton so evolucijski biologi prišli do dna vprašanju, zakaj so psi tako prijazni. Triletna študija jih pripeljala do odgovora. Opazovali so pse in volkove, ki so bili vzgojeni v enakih pogojih, in ugotovili, da so psi veliko bolj družabni, več svoje pozornosti usmerjajo na ljudi in bolj dosledno izpolnjujejo ukaze.

Raziskovalci so ugotovili, da je podlaga za neizmerno ljubeznivost naših štirinožnih prijateljev v veliki meri genskega izvora. Pri hipersocialnih psih so opazne podobne genske spremembe kot pri ljudeh z Willijevim sindromom. Slednji pri posamezniku med drugim povzroči, da izkazuje pretirano ljubezen v vseh socialnih interakcijah.

PREBERITE ŠE: 10 stvari, ki jih brez žensk ne bi bilo

shutterstock_129452471 Ljudje, rojeni med dvema astrološkima znamenjema, so geniji, izumitelji in iskalci resnice shutterstock_586694285 10 stvari, za katere se lahko zahvalite ženskam shutterstock_1313757938 Moški želijo, da ženske to veste: to jih v postelji najbolj razočara! giphy (12) Obstajajo 4 različni tipi pivcev. Kateri si ti? · · · ·