marcus-wallis-471438-unsplash
V zraku · buzz buzz

Ste se kdaj vprašali, kako to, da je vaš zlati prinašalec, doga ali irski seter tako zelo ljubeče bitje? Znanost je našla odgovor na vprašanje, zakaj so psi tako prijazni. Pri psih so znanstveniki našli mutacije genov, ki so odgovorni za to, da so psi v primerjavi z volkovi veliko bolj prijazni in družabni.

Na znameniti univerzi Princeton so evolucijski biologi prišli do dna vprašanju, zakaj so psi tako prijazni. Triletna študija jih pripeljala do odgovora. Opazovali so pse in volkove, ki so bili vzgojeni v enakih pogojih, in ugotovili, da so psi veliko bolj družabni, več svoje pozornosti usmerjajo na ljudi in bolj dosledno izpolnjujejo ukaze.

Raziskovalci so ugotovili, da je podlaga za neizmerno ljubeznivost naših štirinožnih prijateljev v veliki meri genskega izvora. Pri hipersocialnih psih so opazne podobne genske spremembe kot pri ljudeh z Willijevim sindromom. Slednji pri posamezniku med drugim povzroči, da izkazuje pretirano ljubezen v vseh socialnih interakcijah.

PREBERITE ŠE: 10 stvari, ki jih brez žensk ne bi bilo

tiko-giorgadze-454936-unsplash Ste rojeni med dvema astrološkima znamenjema? Preverite, kaj to pomeni za vas shutterstock_586694285 10 stvari, za katere se lahko zahvalite ženskam To moške najbolj razočara med seksom Fantje, zmanjšajte pričakovanja: to moške najbolj razočara med seksom giphy (12) Obstajajo 4 različni tipi pivcev. Kateri si ti? · · · ·