4 mellemmodne bananer (korrekt buede) 40 g smør 2 spsk blomsterhonning 2 æggehvider 20 g bordstivelse knivspids kanel og citron kardemommesaft Smelt halvdelen af smørret og steg hurtigt de flåede bananer. På...
4 srednje zrele banane (pravilno ukrivljene)
40 g smør
2 jedilne žlice cvetličnega medu
2 jajčna beljaka
20 g jedilnega škroba
ščepec cimeta in kardamona
citronsaft
Raztopimo polovico masla in na hitro popečemo olupljene banane. Na ostanku soka banan in masla karameliziramo med. V dva beljaka umešamo jedilni škrob, ki mu dodamo kardamon in cimet. V posodi raztopimo preostanek masla, v katerem ocvremo prej pripravljeno testo, oblikuje se nam posteljica, v katero položimo banano in jo prelijemo s toplo medeno karamelo.
Postrežemo toplo kot sladico.
Opskriften blev tilberedt på Angel restaurant,
Mercator Center, Ljubljana
www.kaval-group.si/angel