Nem zucchinitærte er en hurtig ret, der egner sig til alle årstider, men nu hvor sæsonen med frisk zucchini er på sit højeste, ville det være synd ikke at prøve en ny opskrift med zucchini i hovedrollen. Zucchinitærte vil ikke skuffe dig, og du vil også blive imponeret over tilberedningen, da du blot blander ingredienserne sammen, blander og bager.
Lahka bučkina pita je odlična ideja za praznovanja, zabave in piknike. Težko se boste uprli temu, da ne bi vsakič znova segli po še enem kosu. In zato vas ne bo pekla vest, saj so bučke lahko prebavljive. Čeprav imajo nizko energijsko vrednost, so polne vitaminov, mineralov in vlaknin.
LÆS MERE: Opskrift: Nem Juicy Blueberry Pie
Recept za lahko bučkino pito:
Sestavine za lahko bučkino pito:
- 300 g mladih bučk
- 1,5 žlice olivnega olja
- 4 spiseskefulde mel
- 2 æg
- 2 mladi čebulici
- 1 fed hvidløg
- 75 ml mleka
- 4 žlice naribanega parmezana
- 2 knivspidser salt
- 2 ščepca sveže mletega popra
Postopek priprave lahke bučkine pite:
Bučke narežemo na tanke kolute, jih stresemo v cedilo, posolimo in pustimo stati pribl. 20 minut, da izločijo vodo. Medtem sesekljamo česen in narežemo čebulo na tanka kolesca. Pekač rahlo namastimo z oljem. Po pretečenem času bučke speremo in osušimo. V skledi z ročno metlico zmešamo moko, jajca in mleko ter dodamo toliko vode, da dobimo 125 ml tekočine. Nato v maso vmešamo bučke, česen, čebulo in parmezan ter začinimo s soljo in poprom. Zmes prelijemo v pekač, jo enakomerno razporedimo in prestavimo v pečico, segreto na 200 stopinj Celzija. Pečemo na srednji višini pribl. 20 minut oz. toliko časa, da se pita obarva zlato rjavo.