15. oktober 2015
15. okt
Utrip mesta · zdravje & lepota

Rožnati oktober je svetovni mesec boja proti raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. V tem duhu nikakor ne gre zanemariti, da je 15. oktober dan zdravih dojk, kjer nas želijo opomniti na zdrav življenjski slog, na vzdrževanje telesne teže in vsakodnevno telesno dejavnosti. Še zmeraj se namreč premalo zavedamo, da smo sami odgovorni za svoje zdravje in da je za vse ljudi, kot tudi bolnike z rakom, ustrezna prehrana in telesna vadba nepogrešljiv del njihovega ohranjanja zdravja.

Ljubljana, Novo mesto, Slovenska Bistrica
Europa Donna
brezplačno
Dogodek na Facebooku

V Sloveniji vsako leto za rakom zboli več kot 1200 žensk in do deset moških. Rak dojk je lahko visoko ozdravljiv, če je seveda odkrit dovolj zgodaj. Zato je zelo pomembno, da bolezen odkrijemo pravočasno ter se tako pripravimo na učinkovito in vsaki bolnici prilagojeno zdravljenje.
Europa Donna vsako leto pripravi številne aktivnosti, s katerimi želi počastiti rožnati oktober, ozaveščati širšo javnost o raku dojk in opozoriti na pomen zdravega življenja, zgodnjega odkrivanja in učinkovitega zdravljenja bolezni.

PREBERITE ŠE: Zakaj je sedenje novo kajenje?

Tako se slovenska Europa Donna pridružuje tudi aktivnostim ob 15. oktobru – dnevu zdravih dojk. Letos se bodo članice Europa Donne na dan zdravih dojk zbrale ob 10.30 v Ljubljani (Cankarjeva ulica), Novem mestu (Glavni trg pred Rotovžem) in Slovenski Bistrici (grajsko dvorišče na Gradu) ter zaplesale v družbi plesalcev in osnovnošolcev. Z vklopom v živo na Valu 202, kjer bodo ob 11. uri zavrteli pesem Lep je dan pevke Anje Rupel, bo ples potekal istočasno na vseh lokacijah. Tudi mi smo vabljeni, da ob dnevu zdravih dojk zaplešemo za zdravje!

Vino 1. januar, 1970 7 učinkov uživanja vina, ugodnih za naše zdravje red ribbon 15. julij, 0800 1. december – svetovni dan boja proti aidsu modne_2_porocni_sejem 12. april, 2014 Čarobni poročni sejem v Radomljah Psicka Loti za gospo Miro (1) L’occitanova tradicionalna dobrodelna akcija za pomoč slepim in slabovidnim ·