FSF2016_Plakati
13. sep
Kulturni izbor · film

Festival slovenskega filma (FSF) vsako leto predstavi produkcijo celovečernih in kratkih igranih, dokumentarnih ter animiranih filmov, ki so nastali v Sloveniji v prejšnjem letu. Na festivalu se podeljuje nagrada Metoda Badjure za življenjsko delo, ki je najuglednejša nagrada na področju filmskega ustvarjanja v Sloveniji, za najvidnejše dosežke filmskih ustvarjalcev v prejšnjem letu pa se podeljuje nagrada vesna. Letošnji prejemnik nagrade Metoda Badjure za življenjsko delo na področju filmske ustvarjalnosti je scenograf Dušan Milavec.

do
Avditorij, Portorož
Festival slovenskega filma
4 €
Dogodek na Facebooku

Od torka (13. 9.) do nedelje (18. 9.) bo prikazanih 98 filmov (20 celovečercev, 13 srednjemetražnih in 65 kratkih filmov), v boj za vesne se bo letos podalo 52 filmov (14 celovečercev in 4 srednjemetražni in 34 kratkih filmov). Med celovečerci je v tekmovalnem programu 7 igranih filmov, 3 koprodukcije in 4 dokumentarni filmi.

PREBERITE ŠE: Razstava: Z Elanom do zvezd – Elan in njegovi predhodniki/Tehniški muzej Slovenije

19. festival slovenskega filma 2016 pa se ne bo odvijal le na platnu, temveč tudi in morda celo predvsem pred njim; njegovo bistvo so srečanja, pogovori, izmenjava izkušenj in idej ter širjenje obzorij na področju filma in kulture. V tem duhu bodo letos na Festivalu slovenskega filma že tradicionalno nadaljevali z brezplačno filmsko-kritiško delavnico Ostrenje pogleda za dijake s primorskih šol. Delavnica je za dijake brezplačna. Ob dopoldnevih bodo zajtrki z avtorji skrbeli za vpogled v delo ustvarjalcev, FSF PRO bo širil filmska obzorja in ponujal dodatna izobraževanja. Za večerna druženja pa bo poskrbljeno v Kanela baru.


Film Prehod (The Rift, 2016) 21. april, 2016 Filmska premiera: Prehod (2016) s Katarino Čas Moja obilna grška poroka 2 9. julij, 2400 Filmska premiera: Moja obilna grška poroka 2 Kinotrip - prvi mednarodni filmski festival, ki so ga ustvarili mladi za mlade 24. marec, 2016 Kinotrip: mednarodni filmski festival od mladih za mlade Festival dokumentarnega filma 2016 9. julij, 1600 FDF 2016: 18. festival dokumentarnega filma · · · ·