bela-ljubljana
20. sep
V zraku · dan za

V soboto 20. septembra se boste med sprehodom po centru Ljubljane počutili, kot da ste se znašli v 18. stoletju. Med 11. in 15. uro bodo namreč glasbeniki, ulični umetniki in tramvaj obudili družabno promenado med Prešernovim trgom in Tivolijem, kot je bila v beli Ljubljani nekoč.

do
Med Prešernovim trgom in Tivolskim gradom
Ljubljanske mlekarne
brezplačno

Promenade so bile v preteklosti v velikih evropskih mestih kraj družabnih in družbenih dogodkov. Na njih so igrali glasbeniki, dame so razkazovale nove obleke in natupirane frizure, moški so razglabljali o politiki, umetniki pa so navduševali mimoidoče.

PREBERITE ŠE: Stand-up komedija Tina Vodopivca: DESERT Live!

V soboto 20. septembra bo takšna promenada spet zaživela v naši prestolnici. V centru Ljubljane bo od Prešernovega trga do Tivolskega gradu med 11. in 15. uro ponovno zaživela promenada, zaradi katere se bosta srečali preteklost in sedanjost in združili vse generacije. Odvijali se bodo koncerti, za katere bodo poskrbeli Neisha, Gal in Severa Gjurin, Stari mački in Eskobars, seveda pa ne bodo manjkali niti ulični umetniki in…tramvaj! Istočasno bo potekala tudi razstava organizatorja dogodka: ‘’Ljubljanske mlekarne, kot so bile nekoč’’.

Dame, v krajce klobukov zataknite perje, moški pa ne pozabite na sprehajalne palice!

Screen Shot 2014-09-18 at 17.39.21 20. september, 2014 Sladka Istra 2014: Tradicionalni festival sladkih pregreh oktoberfest1 englishwalkingtours 20. september, 2014 Oktoberfest: pivo, preste in dobri dekolteji _MG_9917 19. september, 2014 Slovensko oblikovanje: Oloop Design & razstava Community of Making PicMonkey Collage 19. september, 2014 Festival znanosti v Novi Gorici