photo-odprava-gaurisankar-1983-imffd
24. feb
V zraku · dan za

8. Mednarodni festival gorniškega filma prinaša za vse ljubitelje gora vrsto domačih in tujih gorniških in avanturističnih filmov ter zanimiva predavanja.

do
Različne lokacije
Društvo za gorsko kulturo
Od 4€ do 5€.

Filmi na Festivalu gorniškega filma so razdeljeni v štiri segmente – Alpinizem; Plezanje; Gore, šport in avantura ter Gorska narava in kultura. V tekmovalnem delu se bo tako predstavilo štiriinštiridest filmov domačih in tujih ustvarjalcev, ki bodo prava poslastica za vse ljubitelje gora. Poleg tega pa se bo šest filmov predstavilo še v Retrospektivi.

V okviru spremljajočega dogajanja bomo lahko prisluhnili zanimivim predavanjem, med drugim o odpravi celjskega alpinističnega odseka le 1983 na himalajski sedemtisočak Gaurishankar, pa predavanje Kazimirja Drašlarja – Mikca, zgodbam o prvih Slovencih v El Capitanu bomo lahko prisluhnili na predavanju Janeza Dovžana, Michael Kennedy pa bo na predavanju, ki bo obogateno s fotografijami, predstavil svojo pot po velikih gorstvih Aljaske, Pakistana, Nepala in Indije.

Odpri galerijo

V sklopu Festivala gorniškega filma bodo na Alpinistično plezalnem večeru podelili priznanja najboljšim alpinistom in športnim plezalcem preteklega leta.

15. februar, 2014 6. Istrski karneval Boris-Novkovic-1 14. februar, 2014 Valentinov koncert Borisa Novkovića v Cvetličarni vogel_bohinj_sprehod_polna_luna_16 14. februar, 2014 Romantični sprehod ob polni luni CRYSTAL_C_2 7. februar, 2014 Razstava Crystal C: o lebdečem skrivnostnem eliksirju · · · ·