Jauja
20. avg
V zraku · dan za

Kinodvor in KUD E-nota letos ponovno organizirata Film ob jezeru na Bledu. Tokrat bo dogodek, ki je kot nalašč za vse filmoljube, ki si filmske poslastice radi ogledajo pod milim nebom, trajal od 20. do 22. avgusta 2015 in bo pozicioniran pred Festivalno dvorano Bled.

do
Cesta svobode 11, 4260 Bled
Kino Dvor
5 €

Film ob jezeru 2015 bo tudi letos razvajal z žlahtnim izborom filmskih mojstrovin, ki si jih bomo lahko ogledali na prostem, tokrat pred Festivalno dvorano Bled. V treh dneh – od 20. do 22. avgusta 2015 – si bomo lahko ogledali filme Birdman ali nepričakovana odlika nevednosti, G. Turner in Jauja: Raj na zemlji. Vse predstave se bodo pričele ob 21. uri.

Spored Filma ob jezeru 2015

Četrtek, 20. avgusta: Birdman ali nepričakovana odlika nevednosti (Birdman or The Unexpected Virtue of Ignorance, Alejandro González Iñárritu, ZDA / USA, 2014, 119’).

Veliki zmagovalec letošnje podelitve oskarjev je črna komedija o hollywoodskem igralcu, ki je pred leti zaslovel z vlogo superjunaka, zdaj pa poskuša obuditi svojo kariero z ambiciozno broadwaysko predstavo. Film Alejandra G. Iñárrituja (Pasja ljubezen, Babilon, Ču do vi to) je dobitnik oskarja za najboljši film, režijo, scenarij in fotografijo.

Petek, 21. Avgusta: G. Turner (Mr. Turner, Mike Leigh, VB / UK, 2014, 150’).

Biografija znamenitega romantičnega slikarja J. M. W. Turnerja izpod taktirke mojstra britanskega filmskega realizma Mika Leigha (Goli, Kar brez skrbi, Še eno leto). Poklon enega velikega umetnika drugemu. Nagrada za najboljšega igralca na festivalu v Cannesu ter nominaciji za oskarja in nagrado BAFTA za najboljšo fotografijo.

Sobota, 22. avgusta: Jauja: Raj na zemlji (Jauja, Lisandro Alonso, Argentina, 2014, 108’).

Zgodba o očetovem obupanem iskanju hčerke, samotnem popotovanju, ki nas odpelje v pokrajino onstran časa, kjer preteklost ne obstaja in prihodnost nima pomena. Nagrada FIPRESCI v sekciji Posebni pogled na festivalu v Cannesu. Film je posvečen Niki Bohinc in Alexisu Tiosecu.

Blaž Kavčič vabi na največji teniški turnir v Sloveniji, ki letos soupada s Portoroškimi nočmi. 7. avgust, 2015 Portoroška noč 2015 in Tilia Slovenia Open 2015 – glasbeni in teniški spektakel na obali Na Kongresni trg se vrača Ljubljana Beach Volley Challenge. 30. julij, 2015 Ljubljana Beach Volley Challenge 2015 – odbojka na mivki se vrača na Kongresni trg Graffiti na Gradele 27. julij, 2015 Graffiti na Gradele: Festival urbane kulture v Bolu na Braču streetwalker 25. julij, 2015 Umetniška Pocestnica spet v Ljubljani ·